De beste tip voor verbouwers? Win bouwadvies in

De beste tip voor verbouwers? Win bouwadvies in.

Wanneer je gaat bouwen, heb je ongetwijfeld al een idee hoe je toekomstige woning eruit moet zien. Of toch niet? Bekijk foto’s van op het internet, blader door catalogussen van projectontwikkelaars en renovatie-aannemers en hou vooral je ogen open in het straatbeeld. Niet zelden kom je zo tot nieuwe ideeën of ontdek je interessante bouwgronden. Aarzel niet om even aan te bellen bij de buren van een bouwgrond of bij de eigenaar van een mooie woning.

Eens je plannen meer concreet zijn, wordt het tijd om een architect in te schakelen. Neem een architect onder de arm en bepaal samen welke richting je wilt uitgaan: maak een keuze voor de buitenzijde, bepaal het toekomstig interieur, kies de stijl van de woning, …

Zoek ook eens verder dan de mogelijkheden van de traditionele bouw en informeer je over nieuwe bouwmogelijkheden zoals houtskeletbouw, betonbouw of staalbouw.

Laat je bijstaan

Vandaag bouw je een woning voor de toekomst en het is belangrijk om de nodige vragen te stellen over verwarming, isolatie, zonne-energie, je keuze van materialen en de ventilatie. Met extern bouwadvies geraak je al heel ver en voorkom je latere problemen zoals opstijgend vocht of isolatieproblemen. Een architect en een interieurarchitect zijn hierbij de aangewezen personen om je bij te staan. Daarnaast biedt elke stad of gemeente ook specifiek bouwadvies aan voor alle inwoners. Zo blijf je op de hoogte van alle premies en subsidies van je gemeente of stad en weet je bovendien zeker of er specifieke bouwvoorschriften zijn voor jouw regio. Richt je tot slot ook even tot de provincie want elk provinciebestuur heeft een Steunpunt Duurzaam Bouwen.