Energie

Waarom energie vergelijken online?

Er bestaan diverse manieren om energie te vergelijken online. Via tal van websites en fora kunt u snel de juiste vergelijking doen.

Het is niet enkel een vlugge manier van geld besparen maar ook heel gemakkelijk. Eén mailtje aan de energieleverancier volstaat om te veranderen. Zij zijn wettelijk verplicht om dit proces te vereenvoudigen, dus de energieleverancier moet de overstap zelf regelen.

energie online vergelijken voordelen en besparingen rcd

Hoe energie vergelijken online?

Via diverse websites kunt u snel en eenvoudig energie vergelijken online. Via online berekentools kunt u onmiddellijk berekenen wat een energie-overstap u zal besparen en hoeveel uw korting bedraagt. De bekendste is Veel energie-aanbieders geven immers aantrekkelijke kortingen om u ertoe te bewegen over te stappen. Vandaar stappen veel mensen elk jaar over van energieleverancier.

Nuttige websites:

  1. Mega.be
  2. Aanbieders.be
  3. Online prijzen vergelijken
  4. MijnEnergie.be
  5. Vreg.be

Vergelijk internetabonnementen

Klik hier om internetabonnementen te vergelijken van Telenet, Proximus en Orange via Aanbieders.be.

Van gas en elektriciteit veranderen

Ben je ontevreden van je huidige leverancier of zoek je gewoon een nieuwe manier om nog meer te besparen op gas en elektriciteit? Op basis van je jaarlijks verbruik kan je perfect weten of het interessant is om over te stappen naar een nieuwe gasleverancier of elektriciteitsleverancier. Je vindt de goedkoopste aanbieders via de website: www.aanbieders.be. Ook als je verhuist naar een nieuw adres kan je perfect veranderen van leverancier. Zelfs zonder te verhuizen is het heel gemakkelijk! De administratie gebeurt namelijk door de energieleveranciers zelf. Zij zijn wettelijk verplicht om jou hierbij te helpen.

Waarom elk jaar overstappen van energieleverancier?

Dankzij de kortingen van elektriciteit- en gasmaatschappijen kan het sterk lonen om jaarlijks te veranderen. Niet zelden geniet u bijvoorbeeld 75 euro korting op de eindafrekening of krijgt u een bepaalde procentuele korting als nieuwe klant. Niemand verplicht u om jarenlang aangesloten te blijven bij dezelfde energieleverancier, dus na een jaar kunt u opnieuw kijken naar kortingen bij andere leveranciers.

Energie besparen via isolatie

Isolatie is nog een interessante manier van besparen op uw energiekosten. Veel Vlaamse en Nederlandse huizen zijn niet of onvoldoende geïsoleerd wat leidt tot warmteverlies. Daardoor stijgt de gasfactuur onnodig, want deze kosten zijn perfect te vermijden met een degelijke isolatie. Er bestaan verschillende soorten isolatie. Spouwmuurisolatie en dakisolatie zijn de meest bekende isolatietechnieken.