Geothermie

Geothermie, de aarde als energiebron.

Bouwers of verbouwers kiezen steeds meer voor duurzame energiebronnen. Zo is de warmtepomp sinds begin 2011 aan een serieuze opmars bezig. Soms kan een geothermische warmtepomp een logische stap zijn om te voldoen aan de energieprestatie of een antwoord bieden op de steeds stijgende prijs van fossiele brandstoffen.

Voor warmtewinning en koudewinning ontnemen we de in de ondergrondse geologische lagen aanwezige natuurlijke warmte. Op zeven meter diepte is de invloed van de bovengrondse seizoenschommelingen nihil. Hoe dieper de boring, hoe warmer. Die aardwarmte heeft een temperatuur die schommelt rond de tien à twaalf graden Celsius.

Daarmee is het perfect mogelijk om uw huis op een alternatieve, financieel interessante en ecologisch verantwoorde wijze te verwarmen (of te koelen in de zomer). Bovendien gaat er geen water verloren omdat het telkens hetzelfde water (met koelvloeistof) is dat in een gesloten circuit via ondergrondse lussen en vervolgens door de warmtepomp wordt rondgestuurd. Aardwarmte is een letterlijk onuitputtelijke energiebron. En bovendien duurzaam, want u verwarmt zonder fossiele brandstof en u bent niet afhankelijk van het seizoen. Kortom: gratis energie die ook nog eens milieuvriendelijk is!

Een premie voor je warmtepomp.

Een premie voor je warmtepomp ontvangen? Neem hier een kijkje…