Zonneboiler

Werking zonneboiler of zonnecollector

Deze thermische zonnepanelen van de derde generatie halen de warmte uit direct en diffuus zonlicht dankzij zijn 360° absorber vacuum tube technologie. De tubes zijn ontworpen volgens het thermos-principe waardoor ze in de winter warm water leveren voor uw voorverwarming of sanitair warm water. De zonneboiler haalt een hoog rendement en vormt een perfecte combinatie met een warmtepomp systeem.

Vlakke collectoren of vacuüm buiscollectoren?

Vlakke collectoren zijn herkenbaar aan de egale structuur. Hierbij stroomt de vloeistof (glycol) door koperen harpbuisjes die bevestigd zijn aan koperplaten die de zonnestralen opvangen. Deze bevinden zich achter ijzerarm gelaagd geprismatiseerd glas met TiNox absorptielaag zodat een hoger rendement bekomen wordt.

Vacuüm buiscollecoten daarentegen worden eerder toegepast op slechtere oriëntaties. Danzij hun buisvorm kunnen ze in elke zonnestand maximaal de energie opnemen. De glazen buizen bestaan uit dubbel glas waartussen zich het vacuüm bevindt, hierdoor wordt de warmte goed vastgehouden. De heatpipes zorgen dat de hitte naar de bovenkant gevoerd wordt waar verder de energie opgenomen wordt door de vloeistof (glycol).

Premie van jouw gemeente

Voor de aankoop van een zonneboiler of zonnecollector krijg je mogelijks een premie van jouw gemeente! Bezoek hiervoor de website premiezoeker.