Spouwmuurisolatie in Antwerpen: een interessante investering

Overweegt u het om spouwmuurisolatie te plaatsen in uw woning in provincie Antwerpen? Een goed idee, want heel wat oudere woningen hebben geen spouwmuurisolatie. De muren hebben wel een spouwmuur, maar één zonder isolatie in de spouw. Hierdoor verdwijnt er veel warmte uit het huis en stijgen de energiekosten. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over spouwmuurisolatie in Antwerpen en kijken we ook naar wat het isoleren van de spouwmuur kost. 

Met een vakkundig geplaatste spouwmuurisolatie kunt u op een betaalbare manier de isolatiegraad van uw woning verhogen met 25 procent. Als uw weet dat de meeste warmte de woning via de muren verlaat, is het duidelijk dat spouwmuurisolatie een aanzienlijke energiebesparing kan opleveren. Om nog maar te zwijgen van de lagere verwarmingskosten.

Bovendien worden er zowel in België als in Nederland verschillende subsidies en premies voorzien voor de plaatsing van isolatie in de spouw. Dat maakt deze isolatietechniek alleen maar interessanter. Hieronder geven we u alvast meer info over de verschillende soorten spouwmuurisolatie en gaan we per soort in op de kostprijs van de spouwmuurisolatie. Daarnaast geven we een overzicht van de premies voor het plaatsen van isolatie in de spouw.

Zoeken naar aannemers in spouwmuurisolatie in Antwerpen

Offertes vergelijken of simpelweg advies inwinnen van een isolatie-expert uit regio Antwerpen

Wist u dat Antwerpen ruim 800 verschillende gespecialiseerde bedrijven kent in spouwmuurisolatie en andere vormen van isolatie? Via deze website kunt u eenvoudig ontdekken wie allemaal actief is in uw buurt.

In enkele muisklikken kunt u daarnaast meteen verschillende offertes en prijzen vergelijken. Zo bespaart u tijd én geld. Wie offertes vergelijkt, bespaart gemiddeld zo'n 40% op de eindfactuur.

Waarom spouwmuuroffertes vergelijken?

Enkel bedrijven uit het Antwerpse en uit uw buurt;

✅ Gratis afspraak voor spouwmuuranalyse met isolatiebedrijf uit uw buurt

✅ Moderne infraroodmeters ontdekken alle verborgen obstakels in uw spouwmuur;

✅ Onmiddellijk een idee van alle kosten en energiewinsten;

✅ Het grootste zoekplatform voor spouwmuurisolatie in België en Nederland;

✅ U wordt geïnformeerd over alle renovatiesubsidies waarop u aanspraak maakt;

✅ De spouwmuuranalyse en de offerte(s) zijn altijd gratis en vrijblijvend

Spouwmuurisolatie: offertes aanvragen en vergelijken

Aannemers in spouwmuurisolatie in Antwerpen

Zoekt u naar een aannemers of isolatie-expert in uw regio in Antwerpen maar weet u niet waar te beginnen? Vraag hier gratis offertes aan voor isolatiewerken aan uw woning. Met meer dan 800 verschillende isolatiebedrijven in Antwerpen treedt u snel in contact met de juiste bedrijven. We werken enkel samen met isolatiebedrijven met een hoge beoordeling.

spouwmuurisolatie in antwerpen en spouwmuur isoleren kostprijs

Enkele steden en gemeenten in Antwerpen waarin u onder meer offertes voor spouwmuurisolatie kunt vragen, zijn Antwerpen centrum (stad), Mechelen, Boom, Bornem, Kalmthout, Heist-op-den-Berg, Geel, Grobbendonk, Wijnegem, Brasschaat, Lier, Turnhout, Mol, Zoersel en Malle. Alle Antwerpse regio's vallen hieronder waaronder dus ook de Antwerpse Kempen en het Antwerpse Scheldeland.

De soorten spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie in Antwerpen laten plaatsen gaat relatief eenvoudig omdat er verschillende Antwerpse aannemers zijn die actief zijn in de isolatie van de spouw. Spouwmuurisolatie bestaat in heel wat soorten. De belangrijkste vormen die momenteel worden gebruikt zijn rotswol, glaswol, EPS-parels en PUR. Het plaatsen van die spouwmuurisolatie en de keuze van het juiste type vereist heel wat expertise. Onze isolatie-experten kunnen nagaan of uw woning geschikt is en welke soort voor uw woning het meest geschikt is.

» OP ZOEK NAAR ISOLATIEPRIJZEN IN ANTWERPEN? VERGELIJK HIER PRIJZEN

Rotswol isolatie prijs

Rotswol is opgetrokken uit vezels die men bekomt na het smelten van gesteente. Rotswol is dan ook wat men een minerale wol noemt. Misschien kent u rotswol als isolatie die is opgerold of die rechthoekig wordt geleverd voor de isolatie van muren of daken. Op die manier is rotswol natuurlijk niet in de spouw te plaatsen.

Voor spouwmuurisolatie van een bestaande woning worden vlokken van rotswol gebruikt die in de spouw worden geblazen. Doordat rotswol ook isolerende capaciteiten op vlak van geluid heeft, is het een goede optie voor mensen die langs een drukke verkeersweg of langs een spoorlijn wonen. De kostprijs van het spouwmuur isoleren met rotswol per m² komt neer op zo'n €20,00. Inclusief plaatsing moet u rekenen op ongeveer €35,00 à €40,00 per vierkante meter.

Glaswol isolatie kostprijs

Net als rotswol behoort glaswol tot de minerale wollen. In tegenstelling tot gesteente wordt voor de productie gebruik gemaakt van glas, waarvan het merendeel geïsoleerd is. Voor het isoleren van de spouw wordt glaswol ook in de vorm van vlokken ingeblazen. Het voordeel van glaswol ten opzichte van rotswol is de betere isolatiewaarde.

Glaswol presteert dan weer iets minder op vlak van akoestische isolatie. Als u weinig hinder hebt van omgevingsgeluid, kiest u dus beter glaswol. Per m² kunt u voor glaswol rekenen op een aankoopprijs van om en bij de €10,00 à €12,00. Inclusief plaatsing moet u voor het spouwmuur isoleren met glaswol rekenen op €20,00 à €25,00 per vierkante meter glaswol.

EPS parels en kostprijs spouwmuurisolatie

Geëxpandeerd polystyreen (EPS) is bij de meesten beter gekend onder de benaming piepschuim. Wie piepschuim al eens goed heeft bestudeerd, ziet dat het bestaat uit verschillende bolletjes of parels. Piepschuim komt men vaak tegen bij het uitpakken van dozen. Maar de EPS-parels waaruit dat piepschuim is opgetrokken hebben lang niet dezelfde isolatiekwaliteit als diegene die gebruikt worden als spouwmuurisolatie. De EPS-parels die voor spouwmuurisolatie worden gebruikt zijn ook zwart in plaats van wit bij traditioneel piepschuim. De isolerende capaciteit van EPS-parels kan verschillen. Als klant kunt u dan ook de gewenste isolatiewaarde kiezen.

EPS-parels hebben als voordeel dat ze dampopen zijn en dus uitstekend zijn om vochtproblemen in de woning te vermijden. Dat is zeker een argument in België en Nederland, waar we regelmatig op een boel regen worden getrakteerd. EPS-parels zijn ook zeer geschikt voor mensen die dunne voegen in hun buitengevel hebben. De openingen die moeten worden gemaakt voor het inblazen van EPS-parels zijn immers kleiner dan die voor rots- of glaswol. Een nadeel van EPS-parels is dan weer dat ze minder brandwerend zijn dan rots- of glaswol.

EPS-parels zijn met voorsprong de populairste vorm van spouwmuurisolatie. Meer dan 50% van alle spouwmuurisolatiewerken gebeurt met EPS-parels. De lage kostprijs van EPS-spouwmuurisolatie is hiervan de hoofdoorzaak. De kostprijs voor spouwmuurisolatie met EPS-parels bedraagt tussen de €20,00 en €25,00 per vierkante meter.

PUR-schuim en prijzen

PUR of polyurethaan is een vloeibaar product dat als isolatie in de spouwmuur wordt ingespoten. Op het moment dat het wordt ingespoten, vormt zich een schuim. Door contact met de lucht hardt het schuim uit en vormt er zich dan een isolerende laag in de spouw. PUR is een handig product voor spouwmuren die niet volledig vrij zijn door mortelresten of door vuil dat zich in de spouw bevindt. Omdat PUR vloeibaar wordt ingespoten, is het makkelijker om de hele spouw gevuld te krijgen. Het nadeel van PUR is dan weer dat het na plaatsing enige tijd een onaangename geur kan verspreiden. Die verdwijnt normaal gezien na enkele dagen.

De richtprijs van PUR-schuim bedraagt ongeveer €20,00 per vierkante meter spouwmuur exclusief extra kosten zoals een vrachtwagen met stroomgroep, minimum twee personen en een sterke pomp. Uiteraard is de prijs ook sterk afhankelijk van de dikte van de isolatielaag die u wenst te leggen en het totale oppervlakte. De dikte van de spouwmuurisolatie ligt meestal tussen de 12 en 20 centimeter. Hoe groter de te isoleren spouwmuur, hoe interessanter de eenheidsprijs per vierkante meter wordt.

Premies voor spouwmuurisolatie

De overheden in België en Nederland belonen in het plaatsen van spouwmuurisolatie met premies of subsidies. In Vlaanderen is er een premie die wordt betaald door de beheerders van het elektriciteitsnet. Voor isolatie die in 2018 wordt geplaatst bedraagt de premie 5 euro per m² geïsoleerde oppervlakte. Dit is wel gebonden aan een aantal voorwaarden. Zo moet uw woning vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Of er moet vóór 1 januari 2006 een bouwvergunning aangevraagd zijn voor uw woning die dan later op het elektriciteitsnet werd aangesloten. Meer informatie over de andere voorwaarden en het aanvragen van de premie vindt u hier.

Ook in Nederland stimuleert de overheid het plaatsen van spouwmuurisolatie met een subsidiesysteem. Lees er hier meer over. 

Meer informatie over spouwmuurisolatie?

Wenst u zelf ook spouwisolatie of wenst u meer informatie? Vul dan vrijblijvend het bovenstaande offerteformulier in of lees meer over spouwmuurisolatie in Antwerpen en de kostprijs van spouwmuurisolatie op deze pagina.

ERVARINGEN

"Binnen het kwartier een afspraak"

Ik ben zelf vakman en weet uit ervaring dat er veel van dergelijke platformen bestaan, maar bij vochtexpert nemen ze hun business en hun klanten echt wel serieus, ik had binnen het kwartier iemand aan de lijn, en binnen de week had ik al een oplossing gevonden voor ons vochtprobleem!

-Joris I. uit Brugge

"Gemakkelijk een oplossing gevonden"

We hadden last van plekken op de muur en lieten een vochtexpert komen die we vonden via deze website. Heel goede ervaring en makkelijk gevonden wie we zochten. 

-Marieke V. 

"Onze kelder is terug waterdicht"

Onlangs een vochtplek in onze kelder ontdekt. We kwamen in contact met vochtexpert.com en kwamen zo in contact met een firma uit Tilburg die gratis langskwam. We kregen een heel correcte inschatting van het probleem en een offerte achteraf voor een kelderdichting. Deze viel goed mee van prijs in vergelijking met andere concurrenten. Zeer tevreden van het werk (intussen al 4 weken geleden) en onze keldermuren zijn nu helemaal waterdicht. 

-Enrico M. uit Den Haag

"Vroeger 85% vochtpercentage, nu terug droog"

Laatst een afzuigsysteem laten plaatsen door een aannemer met wie ik in contact trad via Vochtexpert.com. Heel tevreden, geen condens meer in mijn huis en ook geen muffe geur meer. Alles was heel mooi afgewerkt. Mijn vloeren drogen veel sneller (vroeger hadden we een vochtpercentage van 85% in huis waardoor alles beschimmelde). 

Sofie D. uit Antwerpen

"We kozen de beste offerte"

Ik had last van water in m'n kelder en liet een firma langskomen om alles eens te bekijken. Want met zo'n onder water gelopen kelder konden we onze voedingswaren niet meer keurig opbergen beneden. Er moest dus een oplossing komen om deze ruimte terug gezond te maken. Na de vochtanalyse vergeleken we nog enkele offertes en kozen we de beste. Makkelijk dat dit allemaal lukt door enkel via vochtexpert.com te zoeken naar een vakbedrijf, want nadien kreeg ik automatisch contact met vier bedrijven uit mijn regio (Tessenderlo). Bedankt.

Danny V. uit Tessenderlo

"De beste prijs gevonden"

Zeer tevreden van dit zoekplatform, in geen tijd had ik contact met een vochtspecialist uit onze streek en kwam hij langs met apparatuur om de ernst van ons opstijgend vocht in de living te analyseren (ook offerte gekregen). Makkelijk om zo verschillende offertes op te vragen en met elkaar te vergelijken, zo hebben we de beste prijs gevonden.

-Willy N. uit Oosterzele

Isolatiebedrijven zoeken in Antwerpen

Spouwmuurisolatie in andere provincies in Vlaanderen

Veelgestelde vragen

MEER LEZEN