Spouwmuurisolatie in West-Vlaanderen: een interessante investering

Spouwmuurisolatie in West-Vlaanderen

Overweegt u het om spouwmuurisolatie te plaatsen in uw woning in West-Vlaanderen? Een goed idee, want heel wat oudere woningen hebben geen spouwmuurisolatie. De muren hebben wel een spouwmuur, maar één zonder isolatie in de spouw. Hierdoor verdwijnt er veel warmte uit het huis en stijgen de energiekosten. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over spouwmuurisolatie in West-Vlaanderen en kijken we ook naar wat het isoleren van de spouwmuur kost. 

Met een vakkundig geplaatste spouwmuurisolatie kunt u op een betaalbare manier de isolatiegraad van uw woning verhogen met 25 procent. Als uw weet dat de meeste warmte de woning via de muren verlaat, is het duidelijk dat spouwmuurisolatie een aanzienlijke energiebesparing kan opleveren. Om nog maar te zwijgen van de lagere verwarmingskosten.

Bovendien worden er zowel in België als in Nederland verschillende subsidies en premies voorzien voor de plaatsing van isolatie in de spouw. Dat maakt deze isolatietechniek alleen maar interessanter. Hieronder geven we u alvast meer info over de verschillende soorten spouwmuurisolatie en gaan we per soort in op de kostprijs van de spouwmuurisolatie. Daarnaast geven we een overzicht van de premies voor het plaatsen van isolatie in de spouw.

Zoeken naar aannemers in spouwmuurisolatie in West-Vlaanderen

Offertes vergelijken of simpelweg advies inwinnen van een isolatie-expert uit regio West-Vlaanderen

Wist u dat West-Vlaanderen ruim 900 verschillende gespecialiseerde bedrijven kent in spouwmuurisolatie en andere vormen van isolatie? Via deze website kunt u eenvoudig alle bedrijven in spouwmuurisolatie in West-Vlaanderen ontdekken en meteen een gratis afspraak maken met een isolatieplaatser uit uw buurt.

In enkele muisklikken kunt u daarnaast meteen verschillende offertes en prijzen vergelijken. Zo bespaart u tijd én geld. Wie offertes vergelijkt, bespaart gemiddeld zo'n 40% op de eindfactuur.

Waarom een gratis spouwmuuranalyse aanvragen?

✅ Enkel bedrijven uit het West-Vlaamse en uit uw buurt;

✅ Onmiddellijk een idee van alle kosten en baten;

✅ Het grootste zoekplatform voor spouwmuurisolatie in België en Nederland;

✅ Moderne infraroodmeters ontdekken alle verborgen obstakels in uw spouwmuur;

✅ U wordt geïnformeerd over alle renovatiesubsidies waarop u aanspraak maakt;

✅ De spouwmuuranalyse is geheel gratis;

spouwmuurisolatie in limburg in nederland en spouwmuur isoleren kostprijs - Copy

Aannemers in spouwmuurisolatie in West-Vlaanderen

Zoekt u naar een aannemers of isolatie-expert in uw regio in West-Vlaanderen maar weet u niet waar te beginnen? Vraag hier gratis offertes aan voor isolatiewerken aan uw woning. Met meer dan 900 verschillende isolatiebedrijven in West-Vlaanderen treedt u snel in contact met de juiste bedrijven. We werken enkel samen met isolatiebedrijven met een hoge beoordeling.

Enkele steden en gemeenten in West-Vlaanderen waarin u onder meer offertes voor spouwmuurisolatie kunt vragen, zijn Brugge, Oostende, Nieuwpoort, Veurne, Kortrijk, Roeselare, Lichtervelde, Wingene, Tielt, Beernem, Ieper, Poperinge, Diksmuide, Izegem, Waregem, Blankenberge, Knokke en Torhout. Alle West-Vlaamse regio's vallen hieronder waaronder ook het Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek en de Westhoek.

De soorten spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie bestaat in heel wat soorten. De belangrijkste vormen die momenteel worden gebruikt zijn rotswol, glaswol, EPS-parels en PUR. Het plaatsen van die spouwmuurisolatie en de keuze van het juiste type vereist heel wat expertise. Onze isolatie-experten kunnen nagaan of uw woning geschikt is en welke soort voor uw woning het meest geschikt is.

» OP ZOEK NAAR ISOLATIEPRIJZEN IN WEST-VLAANDEREN? VERGELIJK HIER PRIJZEN

Rotswol isolatie prijs

Rotswol is opgetrokken uit vezels die men bekomt na het smelten van gesteente. Rotswol is dan ook wat men een minerale wol noemt. Misschien kent u rotswol als isolatie die is opgerold of die rechthoekig wordt geleverd voor de isolatie van muren of daken. Op die manier is rotswol natuurlijk niet in de spouw te plaatsen.

Voor spouwmuurisolatie van een bestaande woning worden vlokken van rotswol gebruikt die in de spouw worden geblazen. Doordat rotswol ook isolerende capaciteiten op vlak van geluid heeft, is het een goede optie voor mensen die langs een drukke verkeersweg of langs een spoorlijn wonen. De kostprijs van het spouwmuur isoleren met rotswol per m² komt neer op zo'n €20,00. Inclusief plaatsing moet u rekenen op ongeveer €35,00 à €40,00 per vierkante meter.

Glaswol isolatie kostprijs

Net als rotswol behoort glaswol tot de minerale wollen. In tegenstelling tot gesteente wordt voor de productie gebruik gemaakt van glas, waarvan het merendeel geïsoleerd is. Voor het isoleren van de spouw wordt glaswol ook in de vorm van vlokken ingeblazen. Het voordeel van glaswol ten opzichte van rotswol is de betere isolatiewaarde.

Glaswol presteert dan weer iets minder op vlak van akoestische isolatie. Als u weinig hinder hebt van omgevingsgeluid, kiest u dus beter glaswol. De prijs van glaswol is relatief voordelig. Per m² kunt u voor glaswol rekenen op een aankoopprijs van om en bij de €10,00 à €12,00. Inclusief plaatsing moet u voor het spouwmuur isoleren met glaswol rekenen op €20,00 à €25,00 per vierkante meter glaswol.

EPS parels en kostprijs spouwmuurisolatie

Geëxpandeerd polystyreen (EPS) is bij de meesten beter gekend onder de benaming piepschuim. Wie piepschuim al eens goed heeft bestudeerd, ziet dat het bestaat uit verschillende bolletjes of parels. Piepschuim komt men vaak tegen bij het uitpakken van dozen. Maar de EPS-parels waaruit dat piepschuim is opgetrokken, hebben lang niet dezelfde isolatiekwaliteit als diegene die gebruikt worden als spouwmuurisolatie. De EPS-parels die voor spouwmuurisolatie worden gebruikt, zijn ook zwart in plaats van wit bij traditioneel piepschuim. De isolerende capaciteit van EPS-parels kan verschillen. Als klant kunt u dan ook de gewenste isolatiewaarde kiezen.

EPS-parels hebben als voordeel dat ze dampopen zijn en dus uitstekend zijn om vochtproblemen in de woning te vermijden. Dat is zeker een argument in België en Nederland, waar we regelmatig op een boel regen worden getrakteerd. EPS-parels zijn ook zeer geschikt voor mensen die dunne voegen in hun buitengevel hebben. De openingen die moeten worden gemaakt voor het inblazen van EPS-parels zijn immers kleiner dan die voor rots- of glaswol. Een nadeel van EPS-parels is dan weer dat ze minder brandwerend zijn dan rots- of glaswol.

EPS-parels zijn met voorsprong de populairste vorm van spouwmuurisolatie. Meer dan 50% van alle spouwmuurisolatiewerken gebeurt met EPS-parels. De lage kostprijs van EPS-spouwmuurisolatie is hiervan de hoofdoorzaak. De kostprijs voor spouwmuurisolatie met EPS-parels bedraagt tussen de €20,00 en €25,00 per vierkante meter.

PUR-schuim en prijzen

PUR of polyurethaan is een vloeibaar product dat als isolatie in de spouwmuur wordt ingespoten. Op het moment dat het wordt ingespoten, vormt zich een schuim. Door contact met de lucht hardt het schuim uit en vormt er zich dan een isolerende laag in de spouw. PUR is een handig product voor spouwmuren die niet volledig vrij zijn door mortelresten of door vuil dat zich in de spouw bevindt. Omdat PUR vloeibaar wordt ingespoten, is het makkelijker om de hele spouw gevuld te krijgen. Het nadeel van PUR is dan weer dat het na plaatsing enige tijd een onaangename geur kan verspreiden. Die verdwijnt normaal gezien na enkele dagen.

De richtprijs van PUR-schuim bedraagt ongeveer €20,00 per vierkante meter spouwmuur exclusief extra kosten zoals een vrachtwagen met stroomgroep, minimum twee personen en een sterke pomp. Uiteraard is de prijs ook sterk afhankelijk van de dikte van de isolatielaag die u wenst te leggen en het totale oppervlakte. De dikte van de spouwmuurisolatie ligt meestal tussen de 12 en 20 centimeter. Hoe groter de te isoleren spouwmuur, hoe interessanter de eenheidsprijs per vierkante meter wordt.

Premies voor spouwmuurisolatie

De overheden in België en Nederland belonen in het plaatsen van spouwmuurisolatie met premies of subsidies. In Vlaanderen is er een premie die wordt betaald door de beheerders van het elektriciteitsnet. Voor isolatie die in 2018 wordt geplaatst bedraagt de premie 5 euro per m² geïsoleerde oppervlakte. Dit is wel gebonden aan een aantal voorwaarden. Zo moet uw woning vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Of er moet vóór 1 januari 2006 een bouwvergunning aangevraagd zijn voor uw woning die dan later op het elektriciteitsnet werd aangesloten. Meer informatie over de andere voorwaarden en het aanvragen van de premie vindt u hier.

Ook in Nederland stimuleert de overheid het plaatsen van spouwmuurisolatie met een subsidiesysteem. Lees er hier meer over. 

Meer informatie over spouwmuurisolatie?

Wenst u zelf ook spouwisolatie of wenst u meer informatie? Vul dan vrijblijvend het bovenstaande offerteformulier in of lees meer over spouwmuurisolatie in West-Vlaanderen en de kostprijs van spouwmuurisolatie op deze pagina.

MEER LEZEN

opstijgend vocht
muurinjectie
gevelbescherming
dakherstel
condensatie
kelderdichting

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik een gratis vochtanalyse aanvraag?

Elke aanvraag voor een gratis vochtanalyse, isolatie-analyse of overige wordt kenbaar gemaakt aan maximaal vier erkende bedrijven uit uw streek. Vermeld in het formulier door hoeveel bedrijven je maximaal wilt gecontacteerd worden. Heb je liever contact met bijvoorbeeld maar twee bedrijven voor een afspraak? Noteer dit dan bij je aanvraag.

Wat doet Vochtexpert.com?

Vochtexpert.com is een bemiddelingsplatform dat vraag en aanbod met elkaar verbindt. Dat wil zeggen dat wij mensen met vochtproblemen of verbouw- en renovatieplannen op een gemakkelijke manier in contact brengen met de juiste vakmensen uit hun regio. Dat bespaart niet enkel tijd maar ook geld, want doordat u verschillende vrijblijvende offertes ontvangt kunt u heel gemakkelijk vergelijken wie de goedkoopste is en wie de beste service biedt. 

Hoe lang duurt het voordat ik een afspraak krijg?

U wordt gecontacteerd op de door u aangegeven momenten. Dat kan doorheen de week overdag, 's avonds, op zaterdag en zelfs op zondag. Geef dit steeds duidelijk mee in het aanvraagformulier. Hoe meer informatie u meegeeft in het aanvraagformulier, hoe beter wij en de vakmensen u kunnen bedienen en informeren! 

Hoe worden mijn gegevens verwerkt?

Alle data die u invoert in het aanvraagformulier wordt heel confidentieel behandeld. Vochtexpert.com maakt gebruik van een versleutelde serververbinding zodat de gegevensoverdracht altijd veilig gebeurt. U kunt onze privacyverklaring hier lezen. We vatten het hieronder samen in een notendop:

  • De verkregen gegevens worden gebruikt om u een servicebericht toe te sturen via e-mail;
  • U kunt steeds uw e-mailadres steeds met een eenvoudige muisklik laten schrappen uit onze databank;
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt in het kader van de uit te voeren diensten die door u gekozen zijn;
  • Op eenvoudig verzoek heeft u steeds het Europees "recht op vergetelheid" waarbij wij al uw data wissen uit onze databank;
  • Wij gaan 100% transparant om met de manier waarop wij gegevens verwerken en we volgen hierbij alle geldende Nederlandse, Belgische en Europese wetgeving;
  • Uw gegevens worden nooit doorverkocht of doorgegeven aan derde partijen.