Vochtbestrijding in Arendonk

Nood aan vochtbestrijding in Arendonk?

Er bestaan verschillende soorten vochtproblemen en helaas hebben ook veel woningen in Arendonk hier soms mee te maken. Een vochtprobleem kan verschillende vormen aannemen zoals water in de kelder of opstijgend vocht.

In de meeste gevallen is het vochtprobleem problematisch omdat het de structuur van de woning aantast en moet er gedacht worden aan vochtbestrijding.

vochtbestrijding in arendonk via vochtexpert.com
Bij dringende vochtproblemen zoals schimmels, condensatie of opstijgend vocht moet niet enkel aan vochtbestrijding gedacht worden maar ook aan preventie. Heel veel vochtproblemen zijn perfect vermijdbaar met de gepaste maatregelen, denk aan ventilatie of het dichten van een lek. Afhankelijk van het vochtprobleem bestaan er verschillende manieren waarop vocht kan worden bestreden.

Zoeken naar vochtbestrijding in Arendonk

Vochtbestrijding in Arendonk met ventilatie

Wist u dat met ventilatie vaak een oplossing voor het vochtprobleem wordt gevonden? In een slecht geventileerde ruimte zoals een kelder, een badkamer of een opbergruimte is de kans het grootst op condens en vochtaanslag. De condensatie dringt de poreuze oppervlakte van de muren binnen en veroorzaakt vlekken, waterkringen en zelfs schimmelaanslag.

Vandaar dat men in nieuwe huizen vaak preventief vocht bestrijdt en ventilatieroosters integreert bovenaan de ramen en onderaan de deuren. Zo kan de lucht beter circuleren doorheen de woning. Zeker in vochtige ruimten zoals een badkamer of een keuken is dit van groot belang omdat de luchtvochtigheid hier een pak hoger ligt dan elders. Ook een kelder is door de ondergrondse ligging en de nabijheid van grondwater een risicoplek voor opstijgend vocht, condensatie en schimmelvorming. Op deze pagina kunt u meer lezen over alle mogelijkheden en toepassingen van ventilatie.

VOCHTBESTRIJDER IN ARENDONK NODIG? Vraag hier uw gratis vochtdiagose aan

Vochtbestrijding in Arendonk met kelderbekuiping

Een tweede manier om in uw woning in Arendonk aan vochtbestrijding te doen op een preventieve manier is met kelderbekuiping of kruipkelderbekuiping. Bij kelderbekuiping brengt uw vochtbestrijder een vochtwerende laag aan tegen de keldermuren en op de keldervloer. Deze laag biedt bescherming tegen zowel sijpelvocht (insijpeling) als tegen opstijgend vocht uit de grond.

Heeft u een kelder in uw woning in Arendonk en ziet u hier tekenen van opstijgend vocht en condensatie? Dan kiest u best voor een kelderbekuiping want deze methode is het meest doeltreffend. De bekuiping zorgt ook voor een lagere luchtvochtigheid in tegenstelling tot bij kelderdrainages, waar enkel wordt gezorgd voor een grondige vochtafvoer. Bij een kelderdrainage blijft de kelderlucht meestal lichtjes vochtig aanvoelen.

Opstijgend vocht behandelen in Arendonk

Als u last heeft van opstijgend of optrekkend vocht in de leefruimtes van uw woning, zal het type vochtbestrijding afhankelijk zijn van de bron van het opstijgend vocht. Wanneer uit de vochtanalyse blijkt dat een hoog grondwaterpeil de boosdoener is, lijkt een muurinjectie het meest aangewezen. Dat is een van de voordeligste vormen van vochtbestrijding tegen opstijgend vocht omdat de ingreep relatief beperkt blijft. Bij muurinjecties wordt een vochtwerende vloeistof ingespoten in de fundering van de muur. Dat kunt u ook zelf doen als u graag de handen uit de mouwen steekt. In doe-het-zelf zaken zoals www.gamma.be kunt u hier meer informatie over terugvinden.

Hoe ontstaan vochtproblemen eigenlijk?

Veel vochtproblemen ontstaan door condensvorming en wateraanslag. Een degelijke ventilatie, met name in de keuken en badkamer, is heel belangrijk om een gezonde woning te hebben. In een goed geventileerde woning is de kans veel kleiner dat u ooit met vochtbestrijding moet beginnen. Er zijn naast verluchting en ventilatie nog andere factoren die condensvorming beïnvloeden. Als het buiten koud is, kunnen vochtdeeltjes condenseren op uw ramen omdat het temperatuurverschil zo groot is. Warme lucht bevat veel meer waterdam dan koude lucht en daarom is de badkamerspiegel beslagen na het douchen of ontstaat er condensatie op de badkamerramen. Lees hier alles over condensatie.

Een tweede oorzaak van veel vochtproblemen is een onbehandelde vochtige kelder met opstijgend vocht in de keldermuren. Dat optrekkend vocht baant zich een weg naar boven en komt vroeg of laat piepen op het gelijkvloers. Hierdoor kan het behangpapier loskomen, bladdert de verf af of krijg je vochtplekken op de muren. Om nog maar te zwijgen van de zwarte schimmel op de muur. Deze wil je natuurlijk niet hebben in je woonkamer of keuken want het is allesbehalve gezond (lees verder).

Contacteer een specialist voor vochtbestrijding in Arendonk

Elke situatie is anders en om vochtproblemen correct in te schatten moet de woning bezocht worden door een vochtexpert. Zo krijgt u een heel helder beeld van de aangetaste zone en de beste oplossing. Dat kan helemaal gratis via dit formulier.

Via vochtexpert.com kunt u eenvoudig een gratis vochtanalyse laten doen door een vakman uit uw streek. Dat gebeurt geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen. Indien gewenst kunt u ook verschillende offertes opvragen bij verschillende vakbedrijven. Dat leidt tot een gemiddelde besparing van 40 procent op de eindfactuur.

Waarom een gratis vochtanalyse aanvragen?

✅ Enkel bedrijven uit regio Arendonk;

✅ Het grootste zoekplatform voor vochtexpertise in België en Nederland;

✅ De modernste vochtmeters ontdekken alle verborgen vochtproblemen;

✅ U wordt geïnformeerd over alle renovatiesubsidies waarop u aanspraak maakt;

✅ De vochtanalyse is geheel gratis;

✅ Kan ook preventief (ongedetecteerde vochtproblemen kunnen leiden tot grote schade, beter voorkomen dan genezen)

✅ Alle soorten vochtproblemen worden gedetecteerd en in kaart gebracht: opstijgend vocht, condensatie, wateroverlast, insijpeling, lekken, ...

De overheid betaalt mee!

 • Tot 750 euro verbeteringspremie van de Vlaamse overheid
 • Tot 30% van de kosten terugbetaald via de Vlaamse renovatiepremie
 • Brussel betaalt voor voorgevelimpregnatie 7,50 euro per vierkante meter terug
 • Bepaalde gemeentes en steden geven ook zelf premies en subsidies voor vochtbestrijding
 • Woning ouder dan 10 jaar? Dan betaalt u maar 6% in plaats van 21% BTW!
 • Verlaagd BTW-tarief van 6% voor alle gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie
 • Maar 6% BTW voor nieuwe PVC-ramen en deuren met dubbele beglazing!
 • Overzicht alle premies in Vlaanderen: zie www.vlaanderen.be
 • Overzicht alle premies in Nederland: zie www.duurzaamthuis.nl/
 • MEER LEZEN

  opstijgend vocht
  muurinjectie
  gevelbescherming
  dakherstel
  condensatie
  kelderdichting

  Veelgestelde vragen

  Wat gebeurt er als ik een gratis vochtanalyse aanvraag?

  Elke aanvraag voor een gratis vochtanalyse, isolatie-analyse of overige wordt kenbaar gemaakt aan maximaal vier erkende bedrijven uit uw streek. Vermeld in het formulier door hoeveel bedrijven je maximaal wilt gecontacteerd worden. Heb je liever contact met bijvoorbeeld maar twee bedrijven voor een afspraak? Noteer dit dan bij je aanvraag.

  Wat doet Vochtexpert.com?

  Vochtexpert.com is een bemiddelingsplatform dat vraag en aanbod met elkaar verbindt. Dat wil zeggen dat wij mensen met vochtproblemen of verbouw- en renovatieplannen op een gemakkelijke manier in contact brengen met de juiste vakmensen uit hun regio. Dat bespaart niet enkel tijd maar ook geld, want doordat u verschillende vrijblijvende offertes ontvangt kunt u heel gemakkelijk vergelijken wie de goedkoopste is en wie de beste service biedt. 

  Hoe lang duurt het voordat ik een afspraak krijg?

  U wordt gecontacteerd op de door u aangegeven momenten. Dat kan doorheen de week overdag, 's avonds, op zaterdag en zelfs op zondag. Geef dit steeds duidelijk mee in het aanvraagformulier. Hoe meer informatie u meegeeft in het aanvraagformulier, hoe beter wij en de vakmensen u kunnen bedienen en informeren! 

  Hoe worden mijn gegevens verwerkt?

  Alle data die u invoert in het aanvraagformulier wordt heel confidentieel behandeld. Vochtexpert.com maakt gebruik van een versleutelde serververbinding zodat de gegevensoverdracht altijd veilig gebeurt. U kunt onze privacyverklaring hier lezen. We vatten het hieronder samen in een notendop:

  • De verkregen gegevens worden gebruikt om u een servicebericht toe te sturen via e-mail;
  • U kunt steeds uw e-mailadres steeds met een eenvoudige muisklik laten schrappen uit onze databank;
  • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt in het kader van de uit te voeren diensten die door u gekozen zijn;
  • Op eenvoudig verzoek heeft u steeds het Europees "recht op vergetelheid" waarbij wij al uw data wissen uit onze databank;
  • Wij gaan 100% transparant om met de manier waarop wij gegevens verwerken en we volgen hierbij alle geldende Nederlandse, Belgische en Europese wetgeving;
  • Uw gegevens worden nooit doorverkocht of doorgegeven aan derde partijen.