Nood aan vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen?

Veel woningen in Oost-Vlaanderen hebben last van vochtproblemen zoals opstijgend vocht, condensatie of een natte kelder. Snel vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen vinden? Dat kan via vochtexpert.com met een besparing van gemiddeld 40%! 

Een vochtprobleem kan vele oorzaken en gevolgen hebben. In dit artikel geven we tips over vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen en alles wat u kunt doen om snel een voordelige oplossing te vinden. Heel wat gezinnen in Oost-Vlaanderen krijgen met vochtige muren te maken en vaak kan de schade beperkt blijven als er van in het begin wordt ingegrepen. 

vochtbestrijding in oost-vlaanderen - gent - sint-niklaas - lokeren - beveren - dendermonde - aalst. Vochtexpert.com

Zoeken naar vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen

Vochtbestrijding met ventilatie in Oost-Vlaanderen

Hoe ontstaan vochtproblemen bij veel gezinnen in Oost-Vlaanderen? Veel vochtproblemen ontstaan door condensvorming en een gebrekkige ventilatie. Dat komt meestal voor in de keuken of badkamer, waar tijdens het koken of douchen waterdamp ontstaat. Combineer dit met een hoge kamertemperatuur en weinig ventilatie en al snel krijgen condensatieproblemen alle vrijheid. Wanneer er te weinig luchtcirculatie is, hecht de condens zich aan de ruiten en op de muren. Hier dringt het condensvocht vervolgens naar binnen wat leidt tot de typische kringen op de muren, schimmelaanslag of zelfs tekenen van opstijgend vocht.

Als uw vochtprobleem kan worden opgelost met het plaatsen van een nieuw ventilatiesysteem, dan bent u bij de gelukkigen. De kosten voor het plaatsen van ventilatie zijn behoorlijk klein. Er zijn verschillende ventilatiefabrikanten actief in Vlaanderen wat zorgt voor betaalbare prijzen.

Daarnaast mag het plaatsen van ventilatie eigenlijk niet als een kost worden gezien omdat het op lange termijn veel kosten bespaart. Het badkamerinterieur gaat langer mee, de keukenmuren blijven droog en de verf bladdert niet af de muur. Kortom: niet enkel de luchtkwaliteit in uw woning verbetert maar uw woning én uw interieur blijven ook gespaard van de gevolgen van vocht in huis.

 

Vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen met kelderdichting

Een tweede belangrijke bron van vochtproblemen in Oost-Vlaanderen is een vochtige kelder. De kelder is voor veel mensen typisch een plek die het minst aandacht krijgt in het hele huis. U zou niet de eerste zijn die een vochtige kelder laat voor wat hij is. Het is immers toch maar de kelder waar je nooit komt, niet? Deze redenering laat zich na enkele jaren voelen als plots het gelijkvloers aangetast wordt door opstijgend vocht. Vooral in de natte maanden tijdens de herfst of winter kan het vocht in de kelder sterk toenemen. Het vocht zal in veel gevallen omhoog trekken richting het gelijkvloers. Hier ontstaan dan de bekende symptomen van optrekkend vocht zoals loskomend behangpapier, kringen op de muur of muurplinten die loskomen.

Vochtproblemen in de kelder zijn gemakkelijk te herkennen aan insijpelend water, schimmelgroei op de muren of een muffe geur. Als deze verschijnselen u bekend voorkomen: overweeg dan een vochtanalyse door een expert in vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen. Dat is gratis en de expertise van een vochtexpert kan u ideeën bieden voor de beste oplossing in uw situatie. Voor vocht in de kelder bestaan drie soorten oplossingen, elk met hun eigen voordelen, nadelen en uiteraard kostprijs.

 

Gratis vochtanalyse voor vochtproblemen in Oost-Vlaanderen

Er zijn verschillende firma's gespecialiseerd in vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen. Heeft u last van condens, vochtaanslag of lelijke vochtvlekken? Vraag hieronder de gratis vochtanalyse aan en treed zo in contact met een ervaringsdeskundige en erkend vochtexpert in bestrijding van opstijgend vocht en vochtproblemen uit uw eigen regio. Deze komt vervolgens bij u aan huis met gespecialiseerde meetapparatuur voor vochtproblemen.

Waarom een gratis vochtanalyse aanvragen?

Enkel bedrijven uit regio Oost-Vlaanderen;

✅ Het grootste zoekplatform voor vochtexpertise in België en Nederland;

✅ De modernste vochtmeters ontdekken alle verborgen vochtproblemen;

✅ U wordt geïnformeerd over alle renovatiesubsidies waarop u aanspraak maakt;

De vochtanalyse is geheel gratis;

Kan ook preventief (ongedetecteerde vochtproblemen kunnen leiden tot grote schade, beter voorkomen dan genezen)

Alle soorten vochtproblemen worden gedetecteerd en in kaart gebracht: opstijgend vocht, condensatie, wateroverlast, insijpeling, lekken, ...

Via dit formulier vraag je een gratis vochtanalyse aan in België.

Als je in Nederland woont, moet je dit formulier gebruiken.

Vragen over de gratis vochtanalyse? Klik dan hier voor meer info. Een vochtanalyse is altijd gratis, vrijblijvend en professioneel (we zijn enkel verbonden met erkende vochtbestrijdingsfirma's).

Start hier je aanvraag

De overheid betaalt mee!

  • Verlaagd BTW-tarief van 6% voor alle gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie
  • Maar 6% BTW voor nieuwe PVC-ramen en deuren met dubbele beglazing!
  • Ontdek hier alle premies voor Vlaanderen
  • Ontdek hier alle premies voor Nederland
  • Gedetailleerd inzicht krijgen in alle premies waarop u aanspraak maakt en tot 40% besparen? Vraag advies aan een vochtexpert uit uw regio via dit eenvoudig invulformulier.

Zoek een specialist voor vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen

Er bestaat niet één oorzaak voor vochtproblemen en in veel gevallen is de bron van de vochtsymptomen niet duidelijk zichtbaar. Daarom maken vochtexperts altijd gebruik van infrarood vochtmeters om alle zwakke punten in de muren te detecteren. Zo kan men ontdekken welk type vochtbestrijding nodig is voor uw woning.

De gemakkelijkste manier om een specialist in vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen te vinden, is via Vochtexpert.com. Elk ingevuld aanvraagformulier wordt automatisch bekendgemaakt aan maximaal vier vochtbestrijdingsspecialisten uit provincie Oost-Vlaanderen. Zij komen gratis langs voor een eerste vochtanalyse met aangepaste meetapparatuur. We zijn actief in de hele regio van Oost-Vlaanderen inclusief de grotere gemeenten en steden zoals Dendermonde, Wetteren, Zottegem, Geraardsbergen, Lokeren, Sint-Niklaas, Aalst, Aalter en uiteraard Gent.

Meer weten over de gratis vochtdiagnose

Vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen door kelderbekuiping

We hadden het reeds over de drie types kelderdichting die bestaan in de bestrijding van vochtproblemen. Een kelderbekuiping wordt het meest toegepast omdat het een totaaloplossing is. Dat betekent dat geen druppel vocht na de kelderbekuiping meer in de kelder zal binnendringen. Dat is niet het geval bij een kelderdrainage waarbij enkel voor een correcte afvoer van het insijpelend vocht wordt gezorgd. Een nadeel hierbij is een blijvende hoge luchtvochtigheid.

 

Vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen door muurinjectie

Als uw woning te maken krijgt met duidelijke tekenen van opstijgend vocht, kunnen twee soorten oplossingen een uitweg bieden. Een muurinjectie wordt het meest toegepast omdat de kosten hierbij relatief beperkt blijven, zeker in vergelijking met een onderkapping. Bij een muurinjectie worden de muren ingespoten met een waterkerende laag die al het optrekkend vocht tegenhoudt. Bij sommige muren is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld bij oude muren of heel dikke muren. Hier is een onderkapping de meest aangewezen methode van vochtbestrijding. Het kostenplaatje gaat hiermee wel een stuk de hoogte in maar alles hangt natuurlijk af van hoeveel lopende meter het te behandelen oppervlakte telt.

» OP ZOEK NAAR EEN VOCHTBESTRIJDER IN OOST-VLAANDEREN? Vraag hier een gratis vochtdiagnose

Vochtexpert.com: meer dan 250 bedrijven in heel Vlaanderen

Vochtexpert.com staat bekend om het ruime netwerk van vochtbestrijders over heel Vlaanderen, inclusief Oost-Vlaanderen. In uw gemeente hebben we verschillende vochtbestrijdingsbedrijven actief staan. Het Vlaams netwerk van Vochtexpert telt meer dan 250 bedrijven in alle vijf de provincies, goed voor samen zo'n 1.750 vakmannen gespecialiseerd in vochtproblemen.

Uniek aan Vochtexpert.com is de gratis vochtanalyse-aanvraag waar nooit kosten noch voorwaarden aan zijn verbonden. In minder dan 1 minuut vult u de aanvraag in en wordt u door ons systeem automatisch in contact gebracht met experts in vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen. U krijgt vrijblijvend een offerte bezorgd door één of meer vochtbestrijdingsfirma's - afhankelijk van de wensen die u aangeeft in het aanvraagformulier. Zo besparen mensen gemiddeld tot 40% op de totale factuur.

Nog vragen? Aarzel niet contact met ons op te nemen via e-mail op info@vochtexpert.com.

ERVARINGEN

"Binnen het kwartier een afspraak"

Ik ben zelf vakman en weet uit ervaring dat er veel van dergelijke platformen bestaan, maar bij vochtexpert nemen ze hun business en hun klanten echt wel serieus, ik had binnen het kwartier iemand aan de lijn, en binnen de week had ik al een oplossing gevonden voor ons vochtprobleem!

-Joris I. uit Brugge

"Gemakkelijk een oplossing gevonden"

We hadden last van plekken op de muur en lieten een vochtexpert komen die we vonden via deze website. Heel goede ervaring en makkelijk gevonden wie we zochten. 

-Marieke V. 

"Onze kelder is terug waterdicht"

Onlangs een vochtplek in onze kelder ontdekt. We kwamen in contact met vochtexpert.com en kwamen zo in contact met een firma uit Tilburg die gratis langskwam. We kregen een heel correcte inschatting van het probleem en een offerte achteraf voor een kelderdichting. Deze viel goed mee van prijs in vergelijking met andere concurrenten. Zeer tevreden van het werk (intussen al 4 weken geleden) en onze keldermuren zijn nu helemaal waterdicht. 

-Enrico M. uit Den Haag

"Vroeger 85% vochtpercentage, nu terug droog"

Laatst een afzuigsysteem laten plaatsen door een aannemer met wie ik in contact trad via Vochtexpert.com. Heel tevreden, geen condens meer in mijn huis en ook geen muffe geur meer. Alles was heel mooi afgewerkt. Mijn vloeren drogen veel sneller (vroeger hadden we een vochtpercentage van 85% in huis waardoor alles beschimmelde). 

Sofie D. uit Antwerpen

"We kozen de beste offerte"

Ik had last van water in m'n kelder en liet een firma langskomen om alles eens te bekijken. Want met zo'n onder water gelopen kelder konden we onze voedingswaren niet meer keurig opbergen beneden. Er moest dus een oplossing komen om deze ruimte terug gezond te maken. Na de vochtanalyse vergeleken we nog enkele offertes en kozen we de beste. Makkelijk dat dit allemaal lukt door enkel via vochtexpert.com te zoeken naar een vakbedrijf, want nadien kreeg ik automatisch contact met vier bedrijven uit mijn regio (Tessenderlo). Bedankt.

Danny V. uit Tessenderlo

"De beste prijs gevonden"

Zeer tevreden van dit zoekplatform, in geen tijd had ik contact met een vochtspecialist uit onze streek en kwam hij langs met apparatuur om de ernst van ons opstijgend vocht in de living te analyseren (ook offerte gekregen). Makkelijk om zo verschillende offertes op te vragen en met elkaar te vergelijken, zo hebben we de beste prijs gevonden.

-Willy N. uit Oosterzele

Meer lezen

Veelgestelde vragen