Vochtbestrijding Moerbeke-Waas

Nood aan vochtbestrijding in Moerbeke-Waas?

Veel woningen in Moerbeke-Waas hebben last van vochtproblemen zoals opstijgend vochtcondensatie of een natte kelder.

Een vochtprobleem kan vele oorzaken en gevolgen hebben. In dit artikel geven we tips over vochtbestrijding in Moerbeke-Waas en meer informatie over alles wat u kunt doen om snel een oplossing te vinden.

vochtbestrijding in moerbeke-waas via vochtexpert.com
Vochtproblemen zijn in veel gevallen problematisch omdat ze de structuur van de woning aantasten. Wie in een vochtig huis woont, heeft bovendien een verhoogd risico op 5 soorten gezondheidsklachten. Heel wat gezinnen in Moerbeke-Waas krijgen met vochtige muren te maken en vaak kan de schade beperkt blijven als er van in het begin wordt ingegrepen.

Zoeken naar vochtbestrijding in Moerbeke-Waas

Vochtbestrijding met ventilatie in Moerbeke-Waas

Hoe ontstaan vochtproblemen? Veel vochtproblemen ontstaan door condensvorming en een gebrekkige ventilatie. Dit komt meestal voor in de keuken of badkamer, waar tijdens het koken of douchen waterdamp ontstaat. Combineer dit met een hoge kamertemperatuur en weinig ventilatie en al snel krijgen condensatieproblemen alle vrijheid. Wanneer er te weinig luchtcirculatie is, hecht de condens zich aan de ruiten en op de muren. Hier dringt het condensvocht vervolgens naar binnen wat leidt tot de typische kringen op de muren, schimmelaanslag of zelfs tekenen van opstijgend vocht.

Als uw vochtprobleem kan worden opgelost met het plaatsen van een nieuw ventilatiesysteem, dan bent u bij de gelukkigen. De kosten voor het plaatsen van ventilatie zijn behoorlijk klein. Er zijn verschillende ventilatiefabrikanten actief in Vlaanderen wat zorgt voor betaalbare prijzen.

Daarnaast mag het plaatsen van ventilatie eigenlijk niet als een kost worden gezien omdat het op lange termijn veel kosten bespaart. Het badkamerinterieur gaat langer mee, de keukenmuren blijven droog en de verf bladdert niet af de muur. Kortom: niet enkel de luchtkwaliteit in uw woning verbetert maar uw woning én uw interieur blijven ook gespaard van de gevolgen van vocht in huis.

Vochtbestrijding met kelderdichting in Moerbeke-Waas

Een tweede belangrijke bron van vochtproblemen is een vochtige kelder. De kelder is voor veel mensen typisch een plek die het minst aandacht krijgt in het hele huis. U zou niet de eerste zijn die een vochtige kelder laat voor wat hij is. Het is immers toch maar de kelder waar je nooit komt, niet? Deze redenering laat zich na enkele jaren voelen als plots het gelijkvloers aangetast wordt door opstijgend vocht. Vooral in de natte maanden tijdens de herfst of winter kan het vocht in de kelder sterk toenemen. Het vocht zal in veel gevallen omhoog trekken richting het gelijkvloers. Hier ontstaan dan de bekende symptomen van optrekkend vocht zoals loskomend behangpapier, kringen op de muur of muurplinten die loskomen.

Vochtproblemen in de kelder zijn gemakkelijk te herkennen aan insijpelend water, schimmelgroei op de muren of een muffe geur. Als deze verschijnselen u bekend voorkomen: overweeg dan een vochtanalyse door een erkend vakman in Moerbeke-Waas. Dat is gratis en de expertise van een vochtexpert kan u ideeën bieden voor de beste oplossing in uw situatie. Voor vocht in de kelder bestaan drie soorten oplossingen, elk met hun eigen voordelen, nadelen en uiteraard kostprijs.

Gratis vochtanalyse voor vochtproblemen in Moerbeke-Waas

In Moerbeke-Waas zijn diverse experts gespecialiseerd in vochtbestrijding. Heeft u last van condens of vochtproblemen? Vraag hieronder de gratis vochtanalyse aan en treed zo in contact met de dichtstbijzijnde specialist in vochtbestrijding. Deze komt vervolgens bij u aan huis met gespecialiseerde meetapparatuur voor vochtproblemen.

Waarom een gratis vochtanalyse aanvragen?

✅ Enkel bedrijven uit regio Moerbeke-Waas en Waasland;

✅ Het grootste zoekplatform voor vochtexpertise in België en Nederland;

✅ De modernste vochtmeters ontdekken alle verborgen vochtproblemen;

✅ U wordt geïnformeerd over alle renovatiesubsidies waarop u aanspraak maakt;

✅ De vochtanalyse is geheel gratis;

✅ Kan ook preventief (ongedetecteerde vochtproblemen kunnen leiden tot grote schade, beter voorkomen dan genezen)

✅ Alle soorten vochtproblemen worden gedetecteerd en in kaart gebracht: opstijgend vocht, condensatie, wateroverlast, insijpeling, lekken, ...

De overheid betaalt mee!

 • Tot 750 euro verbeteringspremie van de Vlaamse overheid
 • Tot 30% van de kosten terugbetaald via de Vlaamse renovatiepremie
 • Brussel betaalt voor voorgevelimpregnatie 7,50 euro per vierkante meter terug
 • Bepaalde gemeentes en steden geven ook zelf premies en subsidies voor vochtbestrijding
 • Woning ouder dan 10 jaar? Dan betaalt u maar 6% in plaats van 21% BTW!
 • Verlaagd BTW-tarief van 6% voor alle gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie
 • Maar 6% BTW voor nieuwe PVC-ramen en deuren met dubbele beglazing!
 • Ontdek hier alle premies voor Vlaanderen
 • Ontdek hier alle premies voor Nederland
 • Gedetailleerd inzicht krijgen in alle premies waarop u aanspraak maakt en tot 40% besparen? Vraag advies aan een vochtexpert uit uw regio via dit eenvoudig invulformulier.
gratis vochtanalyse

Zoek een specialist voor vochtbestrijding in Moerbeke-Waas

Er bestaat niet één oorzaak voor vochtproblemen en in veel gevallen is de bron van de vochtsymptomen niet duidelijk zichtbaar. Daarom maken vochtexperts altijd gebruik van infrarood vochtmeters om alle zwakke punten in de muren te detecteren. Zo kan men ontdekken welk type vochtbestrijding nodig is voor uw woning.

De gemakkelijkste manier om een specialist in vochtbestrijding in Moerbeke-Waas te vinden, is via Vochtexpert.com. Elk ingevuld aanvraagformulier wordt automatisch bekendgemaakt aan maximaal vier vochtbestrijdingsspecialisten uit Moerbeke-Waas. Zij komen gratis langs voor een eerste vochtanalyse met aangepaste meetapparatuur.

Meer weten over de gratis vochtdiagnose

Vochtbestrijding in Moerbeke-Waas door kelderbekuiping

We hadden het reeds over de drie types kelderdichting die bestaan in de bestrijding van vochtproblemen. Een kelderbekuiping wordt het meest toegepast omdat het een totaaloplossing is. Dat betekent dat geen druppel vocht na de kelderbekuiping meer in de kelder zal binnendringen. Dat is niet het geval bij een kelderdrainage waarbij enkel voor een correcte afvoer van het insijpelend vocht wordt gezorgd. Een nadeel hierbij is een blijvende hoge luchtvochtigheid.

Vochtbestrijding in Moerbeke-Waas door muurinjectie

Als uw woning te maken krijgt met duidelijke tekenen van opstijgend vocht, kunnen twee soorten oplossingen een uitweg bieden. Een muurinjectie wordt het meest toegepast omdat de kosten hierbij relatief beperkt blijven, zeker in vergelijking met een onderkapping. Bij een muurinjectie worden de muren ingespoten met een waterkerende laag die al het optrekkend vocht tegenhoudt. Bij sommige muren is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld bij oude muren of heel dikke muren. Hier is een onderkapping de meest aangewezen methode van vochtbestrijding. Het kostenplaatje gaat hiermee wel een stuk de hoogte in maar alles hangt natuurlijk af van hoeveel lopende meter het te behandelen oppervlakte telt.

» OP ZOEK NAAR EEN VOCHTBESTRIJDER IN MOERBEK-WAAS? Vraag hier een gratis vochtdiagnose

Vochtexpert.com: meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in heel Vlaanderen

Vochtexpert.com staat bekend om het ruime netwerk van vochtbestrijders over heel Vlaanderen, inclusief Moerbeke-Waas. In uw gemeente hebben we verschillende vochtbestrijdingsbedrijven actief staan. Het Vlaams netwerk van Vochtexpert telt meer dan 250 bedrijven in alle vijf de provincies, goed voor samen zo'n 1.750 vakmannen gespecialiseerd in vochtproblemen.

Uniek aan Vochtexpert.com is de gratis vochtanalyse-aanvraag waar nooit kosten noch voorwaarden aan zijn verbonden. In minder dan 1 minuut vult u de aanvraag in en wordt u door ons systeem automatisch in contact gebracht met experts in vochtbestrijding in Moerbeke-Waas. U krijgt vrijblijvend een offerte bezorgd door één of meer vochtbestrijdingsfirma's - afhankelijk van de wensen die u aangeeft in het aanvraagformulier. Zo besparen mensen gemiddeld tot 40% op de totale factuur.

Nog vragen? Aarzel niet contact met ons op te nemen via e-mail op info@vochtexpert.com.

MEER LEZEN

opstijgend vocht
muurinjectie
gevelbescherming
dakherstel
condensatie
kelderdichting

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik een gratis vochtanalyse aanvraag?

Elke aanvraag voor een gratis vochtanalyse, isolatie-analyse of overige wordt kenbaar gemaakt aan maximaal vier erkende bedrijven uit uw streek. Vermeld in het formulier door hoeveel bedrijven je maximaal wilt gecontacteerd worden. Heb je liever contact met bijvoorbeeld maar twee bedrijven voor een afspraak? Noteer dit dan bij je aanvraag.

Wat doet Vochtexpert.com?

Vochtexpert.com is een bemiddelingsplatform dat vraag en aanbod met elkaar verbindt. Dat wil zeggen dat wij mensen met vochtproblemen of verbouw- en renovatieplannen op een gemakkelijke manier in contact brengen met de juiste vakmensen uit hun regio. Dat bespaart niet enkel tijd maar ook geld, want doordat u verschillende vrijblijvende offertes ontvangt kunt u heel gemakkelijk vergelijken wie de goedkoopste is en wie de beste service biedt. 

Hoe lang duurt het voordat ik een afspraak krijg?

U wordt gecontacteerd op de door u aangegeven momenten. Dat kan doorheen de week overdag, 's avonds, op zaterdag en zelfs op zondag. Geef dit steeds duidelijk mee in het aanvraagformulier. Hoe meer informatie u meegeeft in het aanvraagformulier, hoe beter wij en de vakmensen u kunnen bedienen en informeren! 

Hoe worden mijn gegevens verwerkt?

Alle data die u invoert in het aanvraagformulier wordt heel confidentieel behandeld. Vochtexpert.com maakt gebruik van een versleutelde serververbinding zodat de gegevensoverdracht altijd veilig gebeurt. U kunt onze privacyverklaring hier lezen. We vatten het hieronder samen in een notendop:

 • De verkregen gegevens worden gebruikt om u een servicebericht toe te sturen via e-mail;
 • U kunt steeds uw e-mailadres steeds met een eenvoudige muisklik laten schrappen uit onze databank;
 • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt in het kader van de uit te voeren diensten die door u gekozen zijn;
 • Op eenvoudig verzoek heeft u steeds het Europees "recht op vergetelheid" waarbij wij al uw data wissen uit onze databank;
 • Wij gaan 100% transparant om met de manier waarop wij gegevens verwerken en we volgen hierbij alle geldende Nederlandse, Belgische en Europese wetgeving;
 • Uw gegevens worden nooit doorverkocht of doorgegeven aan derde partijen.