Veel energie besparen met dakisolatie

Dakisolatie kan een belangrijke energiebesparing betekenen voor je woning. Niet enkel de energiefactuur gaat omlaag maar ook je zolder blijft frisser in de zomer en warmer in de winter.

Bovendien bespaar je met dakisolatie veel geld op lange termijn. Je betaalt minder elektriciteitskosten of verwarmingskosten en in veel gevallen maak je ook aanspraak op aantrekkelijke renovatiesubsidies of isolatiesubsidies.

rost meisje reduced

Dakisolatie nodig? Vraag een gratis isolatie-analyse

Vochtexpert.com werkt samen met meer dan 250 erkend vochtexperts en isolatie-experts in België en Nederland. Ook in uw regio werken wij samen met verschillende aannemers en experts in dakisolatie en andere vormen van woningisolatie.

Een erkend isolatie-expert uit uw streek komt graag langs voor een gratis muuranalyse met de nieuwste meetapparatuur. Zo kan het rendement van nieuwe isolatie beter worden ingeschat.

Vraag deze gratis isolatie-analyse ter waarde van €40,00 aan door onderstaand formulier in te vullen.

Wat levert dakisolatie me op?

Meer dan 30 procent van alle warmte in een woning verdwijnt via een niet-geIsoleerd (of slecht geïsoleerd) dak. Door aan dakisolatie te doen, zorg je voor een spectaculaire daling van je energieverbruik. In een gemiddeld gezin kan dit al snel tussen 500 en 1000 euro per jaar aan energiekosten schelen.

Waarom een gratis dakanalyse aanvragen?

Enkel bedrijven uit uw regio;

✅ Het grootste zoekplatform voor vochtexpertise in België en Nederland;

✅ De modernste vochtmeters ontdekken alle verborgen problemen;

✅ U wordt geïnformeerd over alle renovatiesubsidies waarop u aanspraak maakt;

De dakanalyse is geheel gratis;

Veelgestelde vragen

De overheid betaalt mee!

 • Tot 750 euro verbeteringspremie van de Vlaamse overheid
 • Tot 30% van de kosten terugbetaald via de Vlaamse renovatiepremie
 • Brussel betaalt voor voorgevelimpregnatie 7,50 euro per vierkante meter terug
 • Bepaalde gemeentes en steden geven ook zelf premies en subsidies voor vochtbestrijding
 • Woning ouder dan 10 jaar? Dan betaalt u maar 6% in plaats van 21% BTW!

Verlaagd BTW-tarief van 6% voor alle gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie

Maar 6% BTW voor nieuwe PVC-ramen en deuren met dubbele beglazing!

Meer lezen

Waarom is de vochtdiagnose gratis?

Natuurlijk werkt niemand gratis, maar een vochtdiagnose aangevraagd via Vochtexpert.com is altijd gratis, zonder uitzondering. Bovendien is de vochtdiagnose steeds vrijblijvend en bent u tot niets verplicht. U kunt dus gerust nog prijzen vergelijken nadien. Zo vindt u gemakkelijkj de goedkoopste aannemer voor de uitvoering van uw vochtbestrijdingswerken in de woning. Dankzij dit systeem kunt u zoeken naar vochtbestrijdingsbedrijven met meer kennis van zaken. Door verschillende aannemers aan te spreken en offerte te vragen, besparen mensen gemiddeld 30% à 40%.

Welke aannemers zijn aangesloten?

Binnen de vochtbestrijding zijn enkel erkende vochtbestrijdingsbedrijven bij Vochtexpert.com aangesloten. Elke vakman is verplicht een gratis uitgebreide vochtdiagnose aan te bieden om alle vochtproblemen in de woning gedetailleerd in kaart te brengen.

Isolatie van elk dak

Zowel een hellend dak als plat dak kan perfect nageïsoleerd worden. Dankzij PIR isolatieplaten geplaatst aan de buitenzijde van het dak, kan u met een plak dak ook genieten van een lagere energiefactuur.

 

Dalende premies

Ook in 2017 zijn er nog steeds premies te krijgen voor dakisolatie. Zo verdient uw geïsoleerd dak zich nog sneller terug. In 2018 schroeft de Vlaamse overheid echter de premie hiervoor terug. Binnen minder dan 3 maanden wordt deze dus terug een pak lager. Wees er dus snel bij!

 

Zoldervloer isoleren

Afhankelijk van hoe u uw zolder wenst te gebruiken, is het interessant om de zoldervloer te isoleren. Zo voorkomt u dat de opstijgende warmte uit uw woon- & slaapruimtes gewoon verdwijnt via de bovenliggende zoldervloer en het dak. Ook voor zoldervloerisolatie geldt de premie van dakisolatie (wel niet cumuleerbaar).

 

Dakisolatie wordt verplicht

Vanaf 2020 is dakisolatie verplicht voor elke woning in Vlaanderen. Als verhuurder houdt u het best rekening hiermee want bij een mogelijk woningonderzoek door een wooninspecteur kan u sinds 2015 strafpunten krijgen indien u niet voldoet aan de opgelegde dakisolatienorm. Vanaf 2020 wordt het aantal strafpunten verhoogd tot een niveau waarop een burgemeester de woning ongeschikt kan laten verklaren. Hierdoor moet u als verhuurder de nodige werken uitvoeren om deze weer te laten voldoen aan de norm voor dakisolatie.

 

Waarom uw dak isoleren?

 1. Premie van netbeheerder (Eandis of Infrax) van 6 EUR per m² in Vlaanderen (lagere premie in 2018) en tot 20 EUR per m² in Brussel
 2. Bespaar al snel tot 500 EUR per jaar op uw energiefactuur
 3. Informeer u even: in sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op de Vlaamse verbeteringspremie.
 4. Lagere BTW van 6% voor huizen ouder dan 10 jaar
 5. Lagere EPC-waarde: interessant naar verkoop en verhuring toe in de toekomst
 6. Korte terugverdientijd: in slechts 3 tot 5 jaar terugverdiend

Vraag uw vrijblijvende afspraak aan via bovenstaand formulier en onze isolatiespecialist bekijkt dan samen met u welk type isolatie het beste is voor u, hoeveel u bespaart en voor welke premies u in aanmerking komt!

 

Geen hogere prijzen en langere wachttijden

U heeft het ongetwijfeld al de afgelopen maanden in het nieuws gehoord: isolatie wordt duurder en u moet er lang op wachten door een tekort aan grondstoffen. Het gaat hier echter om PIR- & PUR-isolatie. Onze leveranciers isoleren uw dak & zoldervloer echter met minerale glaswol waar er helemaal geen gebrek aan is en dus vlot toegepast kunnen worden. Het resultaat: u geniet van dakisolatie aan de betaalbare prijzen en zonder wachttijden!

Alle soorten isolatie

Naast spouwmuurisolatie bestaan er nog verschillende andere vormen van woningisolatie. De meest populaire vormen van isolatie zijn dakisolatie en zoldervloerisolatie. Daarnaast is kelderisolatie of vloerisolatie ook interessant om energie te besparen. Buitenmuurisolatie wordt ook toegepast voor mensen die hun woninggevel een nieuw jasje willen geven.

Lees meer over isolatie

man met tegels reduced

ERVARINGEN

"Binnen het kwartier een afspraak"

Ik ben zelf vakman en weet uit ervaring dat er veel van dergelijke platformen bestaan, maar bij vochtexpert nemen ze hun business en hun klanten echt wel serieus, ik had binnen het kwartier iemand aan de lijn, en binnen de week had ik al een oplossing gevonden voor ons vochtprobleem!

-Joris I. uit Brugge

"Gemakkelijk een oplossing gevonden"

We hadden last van plekken op de muur en lieten een vochtexpert komen die we vonden via deze website. Heel goede ervaring en makkelijk gevonden wie we zochten. 

-Marieke V. 

"Onze kelder is terug waterdicht"

Onlangs een vochtplek in onze kelder ontdekt. We kwamen in contact met vochtexpert.com en kwamen zo in contact met een firma uit Tilburg die gratis langskwam. We kregen een heel correcte inschatting van het probleem en een offerte achteraf voor een kelderdichting. Deze viel goed mee van prijs in vergelijking met andere concurrenten. Zeer tevreden van het werk (intussen al 4 weken geleden) en onze keldermuren zijn nu helemaal waterdicht. 

-Enrico M. uit Den Haag

"Vroeger 85% vochtpercentage, nu terug droog"

Laatst een afzuigsysteem laten plaatsen door een aannemer met wie ik in contact trad via Vochtexpert.com. Heel tevreden, geen condens meer in mijn huis en ook geen muffe geur meer. Alles was heel mooi afgewerkt. Mijn vloeren drogen veel sneller (vroeger hadden we een vochtpercentage van 85% in huis waardoor alles beschimmelde). 

Sofie D. uit Antwerpen

"We kozen de beste offerte"

Ik had last van water in m'n kelder en liet een firma langskomen om alles eens te bekijken. Want met zo'n onder water gelopen kelder konden we onze voedingswaren niet meer keurig opbergen beneden. Er moest dus een oplossing komen om deze ruimte terug gezond te maken. Na de vochtanalyse vergeleken we nog enkele offertes en kozen we de beste. Makkelijk dat dit allemaal lukt door enkel via vochtexpert.com te zoeken naar een vakbedrijf, want nadien kreeg ik automatisch contact met vier bedrijven uit mijn regio (Tessenderlo). Bedankt.

Danny V. uit Tessenderlo

"De beste prijs gevonden"

Zeer tevreden van dit zoekplatform, in geen tijd had ik contact met een vochtspecialist uit onze streek en kwam hij langs met apparatuur om de ernst van ons opstijgend vocht in de living te analyseren (ook offerte gekregen). Makkelijk om zo verschillende offertes op te vragen en met elkaar te vergelijken, zo hebben we de beste prijs gevonden.

-Willy N. uit Oosterzele