Dakisolatie

Veel energie besparen met dakisolatie

Dakisolatie kan een belangrijke energiebesparing betekenen voor je woning. Niet enkel de energiefactuur gaat omlaag maar ook je zolder blijft frisser in de zomer en warmer in de winter.

Bovendien bespaar je met dakisolatie veel geld op lange termijn. Je betaalt minder elektriciteitskosten of verwarmingskosten en in veel gevallen maak je ook aanspraak op aantrekkelijke renovatiesubsidies of isolatiesubsidies.

rost meisje reduced

Dakisolatie nodig? Vraag een gratis isolatie-analyse

Vochtexpert.com werkt samen met meer dan 250 erkend vochtexperts en isolatie-experts in België en Nederland. Ook in uw regio werken wij samen met verschillende aannemers en experts in dakisolatie en andere vormen van woningisolatie.

Een erkend isolatie-expert uit uw streek komt graag langs voor een gratis muuranalyse met de nieuwste meetapparatuur. Zo kan het rendement van nieuwe isolatie beter worden ingeschat.

Vraag deze gratis isolatie-analyse ter waarde van €40,00 aan door onderstaand formulier in te vullen.

Wat levert dakisolatie me op?

Meer dan 30 procent van alle warmte in een woning verdwijnt via een niet-geIsoleerd (of slecht geïsoleerd) dak. Door aan dakisolatie te doen, zorg je voor een spectaculaire daling van je energieverbruik. In een gemiddeld gezin kan dit al snel tussen 500 en 1000 euro per jaar aan energiekosten schelen.

Gratis vochtanalyse

Vraag gratis advies aan een vochtexpert met de juiste ervaring en accreditaties.

Waarom een gratis vochtanalyse aanvragen?

 • Enkel erkende bedrijven uit provincie Flevoland en omstreken;
 • Het grootste zoekplatform voor vochtbestrijding in België en Nederland;
 • De modernste vochtmeters ontdekken alle verborgen vochtproblemen;
 • U wordt geïnformeerd over alle renovatiesubsidies waarop u aanspraak maakt;
 • De vochtanalyse is geheel gratis;
 • Kan ook preventief (ongedetecteerde vochtproblemen kunnen leiden tot grote schade, beter voorkomen dan genezen)
 • Alle soorten vochtproblemen worden gedetecteerd en in kaart gebracht: opstijgend vocht, condensatie, wateroverlast, insijpeling, lekken, ...

De overheid betaalt mee!

 • Tot 750 euro verbeteringspremie van de Vlaamse overheid
 • Tot 30% van de kosten terugbetaald via de Vlaamse renovatiepremie
 • Brussel betaalt voor voorgevelimpregnatie 7,50 euro per vierkante meter terug
 • Bepaalde gemeentes en steden geven ook zelf premies en subsidies voor vochtbestrijding
 • Woning ouder dan 10 jaar? Dan betaalt u maar 6% in plaats van 21% BTW!
 • Verlaagd BTW-tarief van 6% voor alle gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie
 • Maar 6% BTW voor nieuwe PVC-ramen en deuren met dubbele beglazing!
 • Ontdek hier alle premies voor Vlaanderen
 • Ontdek hier alle premies voor Nederland
 • Gedetailleerd inzicht krijgen in alle premies waarop u aanspraak maakt en tot 40% besparen? Vraag advies aan een vochtexpert uit uw regio via dit eenvoudig invulformulier.
gratis vochtanalyse

Waarom is de vochtdiagnose gratis?

Natuurlijk werkt niemand gratis, maar een vochtdiagnose aangevraagd via Vochtexpert.com is altijd gratis, zonder uitzondering. Bovendien is de vochtdiagnose steeds vrijblijvend en bent u tot niets verplicht. U kunt dus gerust nog prijzen vergelijken nadien. Zo vindt u gemakkelijkj de goedkoopste aannemer voor de uitvoering van uw vochtbestrijdingswerken in de woning. Dankzij dit systeem kunt u zoeken naar vochtbestrijdingsbedrijven met meer kennis van zaken. Door verschillende aannemers aan te spreken en offerte te vragen, besparen mensen gemiddeld 30% à 40%.

Welke aannemers zijn aangesloten?

Binnen de vochtbestrijding zijn enkel erkende vochtbestrijdingsbedrijven bij Vochtexpert.com aangesloten. Elke vakman is verplicht een gratis uitgebreide vochtdiagnose aan te bieden om alle vochtproblemen in de woning gedetailleerd in kaart te brengen.

Isolatie van elk dak

Zowel een hellend dak als plat dak kan perfect nageïsoleerd worden. Dankzij PIR isolatieplaten geplaatst aan de buitenzijde van het dak, kan u met een plak dak ook genieten van een lagere energiefactuur.

Dalende premies

Ook in 2017 zijn er nog steeds premies te krijgen voor dakisolatie. Zo verdient uw geïsoleerd dak zich nog sneller terug. In 2018 schroeft de Vlaamse overheid echter de premie hiervoor terug. Binnen minder dan 3 maanden wordt deze dus terug een pak lager. Wees er dus snel bij!

Zoldervloer isoleren

Afhankelijk van hoe u uw zolder wenst te gebruiken, is het interessant om de zoldervloer te isoleren. Zo voorkomt u dat de opstijgende warmte uit uw woon- & slaapruimtes gewoon verdwijnt via de bovenliggende zoldervloer en het dak. Ook voor zoldervloerisolatie geldt de premie van dakisolatie (wel niet cumuleerbaar).

Dakisolatie wordt verplicht

Vanaf 2020 is dakisolatie verplicht voor elke woning in Vlaanderen. Als verhuurder houdt u het best rekening hiermee want bij een mogelijk woningonderzoek door een wooninspecteur kan u sinds 2015 strafpunten krijgen indien u niet voldoet aan de opgelegde dakisolatienorm. Vanaf 2020 wordt het aantal strafpunten verhoogd tot een niveau waarop een burgemeester de woning ongeschikt kan laten verklaren. Hierdoor moet u als verhuurder de nodige werken uitvoeren om deze weer te laten voldoen aan de norm voor dakisolatie.

Waarom uw dak isoleren?

 1. Premie van netbeheerder (Eandis of Infrax) van 6 EUR per m² in Vlaanderen (lagere premie in 2018) en tot 20 EUR per m² in Brussel
 2. Bespaar al snel tot 500 EUR per jaar op uw energiefactuur
 3. Informeer u even: in sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op de Vlaamse verbeteringspremie.
 4. Lagere BTW van 6% voor huizen ouder dan 10 jaar
 5. Lagere EPC-waarde: interessant naar verkoop en verhuring toe in de toekomst
 6. Korte terugverdientijd: in slechts 3 tot 5 jaar terugverdiend

Vraag uw vrijblijvende afspraak aan via bovenstaand formulier en onze isolatiespecialist bekijkt dan samen met u welk type isolatie het beste is voor u, hoeveel u bespaart en voor welke premies u in aanmerking komt!

Geen hogere prijzen en langere wachttijden

U heeft het ongetwijfeld al de afgelopen maanden in het nieuws gehoord: isolatie wordt duurder en u moet er lang op wachten door een tekort aan grondstoffen. Het gaat hier echter om PIR- & PUR-isolatie. Onze leveranciers isoleren uw dak & zoldervloer echter met minerale glaswol waar er helemaal geen gebrek aan is en dus vlot toegepast kunnen worden. Het resultaat: u geniet van dakisolatie aan de betaalbare prijzen en zonder wachttijden!

Alle soorten isolatie

Naast spouwmuurisolatie bestaan er nog verschillende andere vormen van woningisolatie. De meest populaire vormen van isolatie zijn dakisolatie en zoldervloerisolatie. Daarnaast is kelderisolatie of vloerisolatie ook interessant om energie te besparen. Buitenmuurisolatie wordt ook toegepast voor mensen die hun woninggevel een nieuw jasje willen geven.

Lees meer over isolatie

vochtexpert

MEER LEZEN

opstijgend vocht
muurinjectie
gevelbescherming
dakherstel
condensatie
kelderdichting

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik een gratis vochtanalyse aanvraag?

Elke aanvraag voor een gratis vochtanalyse, isolatie-analyse of overige wordt kenbaar gemaakt aan maximaal vier erkende bedrijven uit uw streek. Vermeld in het formulier door hoeveel bedrijven je maximaal wilt gecontacteerd worden. Heb je liever contact met bijvoorbeeld maar twee bedrijven voor een afspraak? Noteer dit dan bij je aanvraag.

Wat doet Vochtexpert.com?

Vochtexpert.com is een bemiddelingsplatform dat vraag en aanbod met elkaar verbindt. Dat wil zeggen dat wij mensen met vochtproblemen of verbouw- en renovatieplannen op een gemakkelijke manier in contact brengen met de juiste vakmensen uit hun regio. Dat bespaart niet enkel tijd maar ook geld, want doordat u verschillende vrijblijvende offertes ontvangt kunt u heel gemakkelijk vergelijken wie de goedkoopste is en wie de beste service biedt. 

Hoe lang duurt het voordat ik een afspraak krijg?

U wordt gecontacteerd op de door u aangegeven momenten. Dat kan doorheen de week overdag, 's avonds, op zaterdag en zelfs op zondag. Geef dit steeds duidelijk mee in het aanvraagformulier. Hoe meer informatie u meegeeft in het aanvraagformulier, hoe beter wij en de vakmensen u kunnen bedienen en informeren! 

Hoe worden mijn gegevens verwerkt?

Alle data die u invoert in het aanvraagformulier wordt heel confidentieel behandeld. Vochtexpert.com maakt gebruik van een versleutelde serververbinding zodat de gegevensoverdracht altijd veilig gebeurt. U kunt onze privacyverklaring hier lezen. We vatten het hieronder samen in een notendop:

 • De verkregen gegevens worden gebruikt om u een servicebericht toe te sturen via e-mail;
 • U kunt steeds uw e-mailadres steeds met een eenvoudige muisklik laten schrappen uit onze databank;
 • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt in het kader van de uit te voeren diensten die door u gekozen zijn;
 • Op eenvoudig verzoek heeft u steeds het Europees "recht op vergetelheid" waarbij wij al uw data wissen uit onze databank;
 • Wij gaan 100% transparant om met de manier waarop wij gegevens verwerken en we volgen hierbij alle geldende Nederlandse, Belgische en Europese wetgeving;
 • Uw gegevens worden nooit doorverkocht of doorgegeven aan derde partijen.