Veel energie besparen met zoldervloerisolatie

Zoldervloerisolatie kan een belangrijke energiebesparing betekenen voor je woning. Niet enkel de energiefactuur gaat omlaag maar ook je zolder blijft frisser in de zomer en warmer in de winter.

Bovendien bespaar je met zoldervloerisolatie veel geld op lange termijn. Je betaalt minder elektriciteitskosten of verwarmingskosten en in veel gevallen maak je ook aanspraak op aantrekkelijke renovatiesubsidies of isolatiesubsidies.

zoldervloerisolatie rcd

Zoldervloerisolatie nodig? Vraag een gratis isolatie-analyse

Vochtexpert.com werkt samen met meer dan 250 erkend vochtexperts en isolatie-experts in België en Nederland. Ook in uw regio werken wij samen met verschillende aannemers en experts in zoldervloerisolatie en andere vormen van woningisolatie.

Een erkend isolatie-expert uit uw streek komt graag langs voor een gratis muuranalyse met de nieuwste meetapparatuur. Zo kan het rendement van nieuwe isolatie beter worden ingeschat.

Vraag deze gratis isolatie-analyse ter waarde van €40,00 aan door onderstaand formulier in te vullen.

Waarom een gratis isolatie-analyse aanvragen?

Enkel bedrijven uit uw regio;

✅ Het grootste zoekplatform voor vakbedrijven in België en Nederland;

✅ De modernste (vocht)meters ontdekken alle verborgen vochtproblemen en obstakels;

✅ U wordt geïnformeerd over alle renovatiesubsidies waarop u aanspraak maakt;

De analyse is geheel gratis;

Indien gewenst kunt u hier uw isolatieplannen extra toelichten.

Veelgestelde vragen

De overheid betaalt mee!

  • Tot 750 euro verbeteringspremie van de Vlaamse overheid
  • Tot 30% van de kosten terugbetaald via de Vlaamse renovatiepremie
  • Brussel betaalt voor voorgevelimpregnatie 7,50 euro per vierkante meter terug
  • Bepaalde gemeentes en steden geven ook zelf premies en subsidies voor vochtbestrijding
  • Woning ouder dan 10 jaar? Dan betaalt u maar 6% in plaats van 21% BTW!

Verlaagd BTW-tarief van 6% voor alle gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie

Maar 6% BTW voor nieuwe PVC-ramen en deuren met dubbele beglazing!

Meer lezen

Waarom is de vochtdiagnose gratis?

Natuurlijk werkt niemand gratis, maar een vochtdiagnose aangevraagd via Vochtexpert.com is altijd gratis, zonder uitzondering. Bovendien is de vochtdiagnose steeds vrijblijvend en bent u tot niets verplicht. U kunt dus gerust nog prijzen vergelijken nadien. Zo vindt u gemakkelijkj de goedkoopste aannemer voor de uitvoering van uw vochtbestrijdingswerken in de woning. Dankzij dit systeem kunt u zoeken naar vochtbestrijdingsbedrijven met meer kennis van zaken. Door verschillende aannemers aan te spreken en offerte te vragen, besparen mensen gemiddeld 30% à 40%.

Welke aannemers zijn aangesloten?

Binnen de vochtbestrijding zijn enkel erkende vochtbestrijdingsbedrijven bij Vochtexpert.com aangesloten. Elke vakman is verplicht een gratis uitgebreide vochtdiagnose aan te bieden om alle vochtproblemen in de woning gedetailleerd in kaart te brengen.

Soorten zoldervloerisolatie

Hoe je je zoldervloer isoleert, wordt voornamelijk bepaald door de constructie. Als de vloer bestaat uit houten kepers dan kies je best voor isolatiedekens zoals glaswol of rotswol. Daarmee wordt de ruimte tussen de houten kepers gevuld, waarna men het geheel dichttimmert. Als je zoldervloer bestaat uit een betonnen plaat, zul je beter af zijn met isolatieplaten. Deze zijn drukvast en nemen ook minder ruimte in dan rotswol.

man met tegels reduced

Meest gebruikte isolatiematerialen

 

Glaswol

Glaswol bestaat uit een minerale wol die zonder twijfel het meest gebruikt wordt voor zolderisolatie. Glaswol is gemakkelijk te plaatsen en bovendien ook goedkoop. Je kunt glaswol perfect plaatsen bij ongelijkmatige afstanden maar het geheel moet wel afgewerkt worden met een bedekking (meestal OBS-platen) als je van plan bent om de zolder regelmatig te gebruiken.

 

Rotswol

Rotswol wordt gewonnen uit gesteente en is ecologische dan rotswol. Het heeft een hoge akoestische waarde en te verkrijgen in tal van vormen en maten. Dit isolatiemateriaal is niet beloopbaar, net zoals glaswol, en heeft een afscherming nodig (opnieuw wordt hier meestal OBS-beplating gebruikt) als bescherming tegen geknaag van muizen.

 

Isolatieplaten

Als je zolder bestaat uit betonnen gewelven en je wilt de zoldervloer ook kunnen belopen, zal je moeten kiezen voor drukvaste isolatieplaten. Deze zijn minder dik dan isolatiedekens en hebben een even goede isolatiewaarde. Ze zijn ook beloopbaar en je moet dus niet zorgen voor een dure vloerafdekking.

 

Gespoten glaswol – Supafil

Werkuren kosten heel veel en daarom zoeken fabrikanten steeds naar snellere manieren om dakisolatie of zoldervloerisolatie te plaatsen. Bij Knauf vind je onder andere Supafil: een glaswolisolatie die gespoten wordt en zo een perfecte dichting biedt. Je kunt op enkele uren een dak of zolder isoleren en de dikte bepaal je zelf!

 

PUR spuitisolatie

Als je de zoldervloer wilt isoleren, bestaan gelijkaardige oplossingen zoals de spuitisolatie van PUR. Deze is zeer populair bij moeilijk te isoleren zolders waar veel hoeken en spanten de werkruimte complex maken. Het is perfect beloopbaar en de kleinste kieren worden met het PUR-materiaal opgevuld. Alleen is deze vorm van zoldervloerisolatie minder ecologisch.

 

Premies zoldervloer isoleren

Als je de zolder renoveert omwille van energiebesparende motivaties, maak je aanspraak op tal van premies van de Vlaamse overheid. Een overzicht van alle premies en subsidies vind je terug op deze pagina.

ERVARINGEN

"Binnen het kwartier een afspraak"

Ik ben zelf vakman en weet uit ervaring dat er veel van dergelijke platformen bestaan, maar bij vochtexpert nemen ze hun business en hun klanten echt wel serieus, ik had binnen het kwartier iemand aan de lijn, en binnen de week had ik al een oplossing gevonden voor ons vochtprobleem!

-Joris I. uit Brugge

"Gemakkelijk een oplossing gevonden"

We hadden last van plekken op de muur en lieten een vochtexpert komen die we vonden via deze website. Heel goede ervaring en makkelijk gevonden wie we zochten. 

-Marieke V. 

"Onze kelder is terug waterdicht"

Onlangs een vochtplek in onze kelder ontdekt. We kwamen in contact met vochtexpert.com en kwamen zo in contact met een firma uit Tilburg die gratis langskwam. We kregen een heel correcte inschatting van het probleem en een offerte achteraf voor een kelderdichting. Deze viel goed mee van prijs in vergelijking met andere concurrenten. Zeer tevreden van het werk (intussen al 4 weken geleden) en onze keldermuren zijn nu helemaal waterdicht. 

-Enrico M. uit Den Haag

"Vroeger 85% vochtpercentage, nu terug droog"

Laatst een afzuigsysteem laten plaatsen door een aannemer met wie ik in contact trad via Vochtexpert.com. Heel tevreden, geen condens meer in mijn huis en ook geen muffe geur meer. Alles was heel mooi afgewerkt. Mijn vloeren drogen veel sneller (vroeger hadden we een vochtpercentage van 85% in huis waardoor alles beschimmelde). 

Sofie D. uit Antwerpen

"We kozen de beste offerte"

Ik had last van water in m'n kelder en liet een firma langskomen om alles eens te bekijken. Want met zo'n onder water gelopen kelder konden we onze voedingswaren niet meer keurig opbergen beneden. Er moest dus een oplossing komen om deze ruimte terug gezond te maken. Na de vochtanalyse vergeleken we nog enkele offertes en kozen we de beste. Makkelijk dat dit allemaal lukt door enkel via vochtexpert.com te zoeken naar een vakbedrijf, want nadien kreeg ik automatisch contact met vier bedrijven uit mijn regio (Tessenderlo). Bedankt.

Danny V. uit Tessenderlo

"De beste prijs gevonden"

Zeer tevreden van dit zoekplatform, in geen tijd had ik contact met een vochtspecialist uit onze streek en kwam hij langs met apparatuur om de ernst van ons opstijgend vocht in de living te analyseren (ook offerte gekregen). Makkelijk om zo verschillende offertes op te vragen en met elkaar te vergelijken, zo hebben we de beste prijs gevonden.

-Willy N. uit Oosterzele