Zoldervloerisolatie

Veel energie besparen met zoldervloerisolatie

Zoldervloerisolatie kan een belangrijke energiebesparing betekenen voor je woning. Niet enkel de energiefactuur gaat omlaag maar ook je zolder blijft frisser in de zomer en warmer in de winter.

Bovendien bespaar je met zoldervloerisolatie veel geld op lange termijn. Je betaalt minder elektriciteitskosten of verwarmingskosten en in veel gevallen maak je ook aanspraak op aantrekkelijke renovatiesubsidies of isolatiesubsidies.

Tip: ontdek alles over isolatie op de website van Bouwkampioen. Van plan om zelf te gaan isoleren? Dan is dit zeker de website die je nodig hebt. Grote online bouwhandel voor de doe-het-zelver die isolatie wilt plaatsen.

zoldervloerisolatie rcd

Zoldervloerisolatie nodig? Vraag een gratis isolatie-analyse

Vochtexpert.com werkt samen met meer dan 250 erkend vochtexperts en isolatie-experts in België en Nederland. Ook in uw regio werken wij samen met verschillende aannemers en experts in zoldervloerisolatie en andere vormen van woningisolatie.

Een erkend isolatie-expert uit uw streek komt graag langs voor een gratis muuranalyse met de nieuwste meetapparatuur. Zo kan het rendement van nieuwe isolatie beter worden ingeschat.

Vraag deze gratis isolatie-analyse ter waarde van €40,00 aan door onderstaand formulier in te vullen.

Waarom een gratis isolatie-analyse aanvragen?

✅ Enkel bedrijven uit uw regio;

✅ Het grootste zoekplatform voor vakbedrijven in België en Nederland;

✅ De modernste (vocht)meters ontdekken alle verborgen vochtproblemen en obstakels;

✅ U wordt geïnformeerd over alle renovatiesubsidies waarop u aanspraak maakt;

✅ De analyse is geheel gratis;

De overheid betaalt mee!

 • Tot 750 euro verbeteringspremie van de Vlaamse overheid
 • Tot 30% van de kosten terugbetaald via de Vlaamse renovatiepremie
 • Brussel betaalt voor voorgevelimpregnatie 7,50 euro per vierkante meter terug
 • Bepaalde gemeentes en steden geven ook zelf premies en subsidies voor vochtbestrijding
 • Woning ouder dan 10 jaar? Dan betaalt u maar 6% in plaats van 21% BTW!
 • Verlaagd BTW-tarief van 6% voor alle gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie
 • Maar 6% BTW voor nieuwe PVC-ramen en deuren met dubbele beglazing!
 • Ontdek hier alle premies voor Vlaanderen
 • Ontdek hier alle premies voor Nederland
 • Gedetailleerd inzicht krijgen in alle premies waarop u aanspraak maakt en tot 40% besparen? Vraag advies aan een vochtexpert uit uw regio via dit eenvoudig invulformulier.

Waarom is de vochtdiagnose gratis?

Natuurlijk werkt niemand gratis, maar een vochtdiagnose aangevraagd via Vochtexpert.com is altijd gratis, zonder uitzondering. Bovendien is de vochtdiagnose steeds vrijblijvend en bent u tot niets verplicht. U kunt dus gerust nog prijzen vergelijken nadien. Zo vindt u gemakkelijkj de goedkoopste aannemer voor de uitvoering van uw vochtbestrijdingswerken in de woning. Dankzij dit systeem kunt u zoeken naar vochtbestrijdingsbedrijven met meer kennis van zaken. Door verschillende aannemers aan te spreken en offerte te vragen, besparen mensen gemiddeld 30% à 40%.

Welke aannemers zijn aangesloten?

Binnen de vochtbestrijding zijn enkel erkende vochtbestrijdingsbedrijven bij Vochtexpert.com aangesloten. Elke vakman is verplicht een gratis uitgebreide vochtdiagnose aan te bieden om alle vochtproblemen in de woning gedetailleerd in kaart te brengen.

gratis vochtanalyse

Soorten zoldervloerisolatie

Hoe je je zoldervloer isoleert, wordt voornamelijk bepaald door de constructie. Als de vloer bestaat uit houten kepers dan kies je best voor isolatiedekens zoals glaswol of rotswol. Daarmee wordt de ruimte tussen de houten kepers gevuld, waarna men het geheel dichttimmert. Als je zoldervloer bestaat uit een betonnen plaat, zul je beter af zijn met isolatieplaten. Deze zijn drukvast en nemen ook minder ruimte in dan rotswol.

vochtexpert

Meest gebruikte isolatiematerialen

Glaswol

Glaswol bestaat uit een minerale wol die zonder twijfel het meest gebruikt wordt voor zolderisolatie. Glaswol is gemakkelijk te plaatsen en bovendien ook goedkoop. Je kunt glaswol perfect plaatsen bij ongelijkmatige afstanden maar het geheel moet wel afgewerkt worden met een bedekking (meestal OBS-platen) als je van plan bent om de zolder regelmatig te gebruiken.

Rotswol

Rotswol wordt gewonnen uit gesteente en is ecologische dan rotswol. Het heeft een hoge akoestische waarde en te verkrijgen in tal van vormen en maten. Dit isolatiemateriaal is niet beloopbaar, net zoals glaswol, en heeft een afscherming nodig (opnieuw wordt hier meestal OBS-beplating gebruikt) als bescherming tegen geknaag van muizen.

Isolatieplaten

Als je zolder bestaat uit betonnen gewelven en je wilt de zoldervloer ook kunnen belopen, zal je moeten kiezen voor drukvaste isolatieplaten. Deze zijn minder dik dan isolatiedekens en hebben een even goede isolatiewaarde. Ze zijn ook beloopbaar en je moet dus niet zorgen voor een dure vloerafdekking.

Gespoten glaswol – Supafil

Werkuren kosten heel veel en daarom zoeken fabrikanten steeds naar snellere manieren om dakisolatie of zoldervloerisolatie te plaatsen. Bij Knauf vind je onder andere Supafil: een glaswolisolatie die gespoten wordt en zo een perfecte dichting biedt. Je kunt op enkele uren een dak of zolder isoleren en de dikte bepaal je zelf!

PUR spuitisolatie

Als je de zoldervloer wilt isoleren, bestaan gelijkaardige oplossingen zoals de spuitisolatie van PUR. Deze is zeer populair bij moeilijk te isoleren zolders waar veel hoeken en spanten de werkruimte complex maken. Het is perfect beloopbaar en de kleinste kieren worden met het PUR-materiaal opgevuld. Alleen is deze vorm van zoldervloerisolatie minder ecologisch.

Premies zoldervloer isoleren

Als je de zolder renoveert omwille van energiebesparende motivaties, maak je aanspraak op tal van premies van de Vlaamse overheid. Een overzicht van alle premies en subsidies vind je terug op deze pagina.

MEER LEZEN

opstijgend vocht
muurinjectie
gevelbescherming
dakherstel
condensatie
kelderdichting

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik een gratis vochtanalyse aanvraag?

Elke aanvraag voor een gratis vochtanalyse, isolatie-analyse of overige wordt kenbaar gemaakt aan maximaal vier erkende bedrijven uit uw streek. Vermeld in het formulier door hoeveel bedrijven je maximaal wilt gecontacteerd worden. Heb je liever contact met bijvoorbeeld maar twee bedrijven voor een afspraak? Noteer dit dan bij je aanvraag.

Wat doet Vochtexpert.com?

Vochtexpert.com is een bemiddelingsplatform dat vraag en aanbod met elkaar verbindt. Dat wil zeggen dat wij mensen met vochtproblemen of verbouw- en renovatieplannen op een gemakkelijke manier in contact brengen met de juiste vakmensen uit hun regio. Dat bespaart niet enkel tijd maar ook geld, want doordat u verschillende vrijblijvende offertes ontvangt kunt u heel gemakkelijk vergelijken wie de goedkoopste is en wie de beste service biedt. 

Hoe lang duurt het voordat ik een afspraak krijg?

U wordt gecontacteerd op de door u aangegeven momenten. Dat kan doorheen de week overdag, 's avonds, op zaterdag en zelfs op zondag. Geef dit steeds duidelijk mee in het aanvraagformulier. Hoe meer informatie u meegeeft in het aanvraagformulier, hoe beter wij en de vakmensen u kunnen bedienen en informeren! 

Hoe worden mijn gegevens verwerkt?

Alle data die u invoert in het aanvraagformulier wordt heel confidentieel behandeld. Vochtexpert.com maakt gebruik van een versleutelde serververbinding zodat de gegevensoverdracht altijd veilig gebeurt. U kunt onze privacyverklaring hier lezen. We vatten het hieronder samen in een notendop:

 • De verkregen gegevens worden gebruikt om u een servicebericht toe te sturen via e-mail;
 • U kunt steeds uw e-mailadres steeds met een eenvoudige muisklik laten schrappen uit onze databank;
 • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt in het kader van de uit te voeren diensten die door u gekozen zijn;
 • Op eenvoudig verzoek heeft u steeds het Europees "recht op vergetelheid" waarbij wij al uw data wissen uit onze databank;
 • Wij gaan 100% transparant om met de manier waarop wij gegevens verwerken en we volgen hierbij alle geldende Nederlandse, Belgische en Europese wetgeving;
 • Uw gegevens worden nooit doorverkocht of doorgegeven aan derde partijen.