Premies groendaken

Waarom een groendak?

Bij groendaken wordt een deel van de kost van de dakherstelling tegemoetgekomen door één van de premies van de Vlaamse overheid. De gedekte kosten omvatten onder meer werken aan:

  • de draagstructuur
  • de waterdichte bedekking

Een groendak is bedenkt met beplanting of met mos op het dak. Het premiebedrag bedraagt 20% tot 30% van het factuurbedrag. Wilt u weten op welke premies u allemaal recht heeft in uw gemeente of stad? Raadpleeg dan de website www.premiezoeker.be voor een overzicht van alle premies en subsidies voor groendaken. De woning moet minstens 30 jaar oud zijn en de werken moeten gebeuren door een erkend aannemer. Als je woning trouwens minstens 10 jaar oud is, geniet je bovendien van het verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van 21%!

Experts in dakrenovatie en premies groendaken

Wat u ook altijd kunt doen is het gewoon vragen aan een vakman of dakexpert zelf. In heel Vlaanderen en Nederland zijn tal van bedrijven gespecialiseerd in dakherstellingen, groendaken én daksubsidies. U kunt een gratis afspraak maken met een dakhersteller uit uw buurt via onderstaand afspraakformulier. Het systeem brengt u vervolgens automatisch in contact met enkele firma's uit uw buurt waarna u de keuze kunt maken met wie u een afspraak wenst.