PVC schrijnwerk als alternatief voor hout

  • Home
  • PVC schrijnwerk als alternatief voor hout

PVC schrijnwerk als alternatief voor hout: voordelen en prijzen op een rij

Villa Amphora is ongeveer 150 jaar oud. De ramen, gemaakt van houten schrijnwerk, waren aan vervanging toe. De eigenaars kozen voor PVC schrijnwerk in plaats van ramen opnieuw door hout te laten vervangen. 

Met PVC schrijnwerk verhoogden de eigenaars van de villa het comfort van de woning en daalden de verwarmingskosten drastisch met dertig procent. Er zijn vele redenen om voor PVC te kiezen in plaats van voor hout of aluminium. Hier bespreken we de voordelen van PVC in vergelijking met hout. Daarnaast bieden we u een onafhankelijke offertevergelijkingsdienst aan.

PVC schrijnwerk als alternatief voor hout - PVC ramen en PVC deuren prijzen - rcd

Perfect houteffecten nabootsen met PVC

Eigenaars Frans en Simona Monchenbach kochten de villa in 2010 in Limburg. De woning dateerde uit de tweede helft van de negentiende eeuw en had nog heel veel van de originele elementen behouden, zoals de mooie platfonds bekleed met sierlijsten, het statige parket, solide tegelvloeren en prachtige houten binnenluiken. "Het originele houtwerk aan de voorgevel moest dringend vervangen worden", verduidelijkt Frans. "Hout leek me een logische keuze maar ik keek op tegen het onderhoud en zocht naar een gebruiksvriendelijker alternatief."

Dat alternatief vond Frans in PVC-ramen omdat de producenten van dergelijke ramen immers gespecialiseerd zijn in het perfect nabootsen van de originele ramen. Zelfs de onderverdelingen en boogramen waren perfect te kopiëren en het resultaat loog er niet om. De villa had nieuwe ramen met hedendaags isolatiecomfort, waarmee zo'n dertig procent werd bespaard op de verwarmingsfactuur, dankzij de driedubbele beglazing. Daarnaast is PVC schrijnwerk qua onderhoud veel eenvoudiger te behandelen dan hout. Het vuil kan zich immers niet in de poriën van de ramen meer hechten, wat wel het geval is bij houten schrijnwerk.

PVC schrijnwerk: prijzen

In België en Nederland zijn verschillende bedrijven actief in het plaatsen van PVC ramen en deuren. Onderaan deze pagina vindt u een aantal referenties. Wat u echter moet beseffen, is dat dit een markt is met gigantische prijsverschillen. Daarom loont het heel sterk om prijzen te vergelijken. Da's de specialiteit van dit platform: door eenvoudig hier uw gegevens in te vullen, bezorgen wij u via e-mail vier offertes op maat van uw aanvraag. Steeds door bedrijven uit uw regio, die automatisch worden gematcht met het adres dat u opgeeft. Zo kunt u prijzen vergelijken, de juiste bedrijven leren kennen en uiteindelijk zo'n 40% besparen op de eindfactuur.

PVC schrijnwerk en maatwerk: bedrijven

Een aantal bedrijven in België die aan PVC schrijnwerk doen zijn bijvoorbeeld Profel, Kwadro, Winsol of Belisol. Niet te verwarren met bijvoorbeeld Reynaers Aluminium, waar enkel in aluminium ramen en deuren wordt gehandeld. Hier geeft men bovendien aan dat PVC en aluminium veel populairder zijn dan hout voor nieuwe ramen en deuren.

Daarnaast zijn er nog honderden kleinere PVC-aannemers in alle provincies van het land. Er zijn daarnaast ook bedrijven die doe-het-zelf PVC-materiaal aanbieden zoals Raamwinkel.be. Het is echter sterk aangeraden om dit soort klusjes niet zelf te doen tenzij u heel goed weet wat u doet. Het vervangen van een raam tast immers de structuur van uw woning aan en een correcte inschatting van de risico's is hier cruciaal om geen schade te veroorzaken aan andere delen van de woning. Een raam verwijderen tast immers de stabiliteit van het huis aan, hier is dus zeker voldoende expertise voor nodig om dit op eigen houtje te doen.

PVC maatwerk: subsidies

Als u nieuwe PVC-ramen laat plaatsen om de energiezuinigheid van de woning te verhogen, maakt u waarschijnlijk aanspraak op een subsidie van de overheid. Hiermee wordt een (groot) stuk van uw kosten gedekt en kunt u betere investeringen doen. Dergelijke renovatiewerken verhogen ook de algemene waarde van uw woning dus het is zeker de moeite om dit te overwegen. Hier vindt u meer informatie over premies in Nederland, België en Vlaanderen: