Rectavit drystone gel: opstijgend vocht bestrijden tegen een lage prijs!

  • Home
  • Rectavit drystone gel: opstijgend vocht bestrijden tegen een lage prijs!

Rectavit drystone gel

Rectavit is hét doe-het-zelf merk wat de bestrijding van opstijgend vocht betreft. Met de nieuwe dry stone gel kunt u zelf aan de slag in de strijd tegen vochtige muren en optrekkend vocht.

Het is geen pretje om met vochtige muren te leven en alles wat hierbij komt kijken: schimmels, kringen op de muur, afbladderende behang en verflagen. Gelukkig is opstijgend vocht ook prima te bestrijden. De kosten hiervan kunnen behoorlijk oplopen, afhankelijk van hoeveel lopende meter muur is aangetast. Maar met een gezonde dosis enthousiasme kunt u ook zelf aan de slag.

→ Bekijk de Rectavit Dry Stone gel en vergelijk de prijzen

→ Bekijk alle Rectavit-producten en hun (promotie)prijs

Rectavit-dry-stone-gel-kostprijs---middel-tegen-vochtbestrijding-voor-doe-het-zelvers

Het product tegen opstijgend vocht

Drystone gel van Rectavit is een solventvrij middel dat wordt gebruikt in de particuliere vochtbestrijding. Met de Drystone gel kunnen klussers zelf opstijgend vocht in de muren bestrijden. Het vochtwerend middel is te koop in de meeste doe-het-zelf zaken zoals Gamma, Hubo of Brico. Ook grote supermarkten zoals Makro verkopen het soms, naast uiteraard de traditionele bouwzaken en stocks.

Twijfel? Gratis vochtanalyse via Vochtexpert.com

Vochtexpert.com is in de vochtbestrijding dé referentie voor België en Nederland, met meer dan 250 aangesloten vochtbestrijdingsbedrijven als lid. Vul het aanvraagformulier vrijblijvend in en maak een gratis afspraak met 1 tot 5 vochtexperts van erkende bedrijven uit uw streek. De vochtexpert is steeds voorzien van het modernste materieel om de vochtproblematiek exact in kaart te brengen.

Hoe werkt het nadien? U krijgt een inschatting van de verwachte kosten en een vrijblijvende offerte. Deze kunt u vergelijken met andere offertes om zo een helder beeld te krijgen van prijzen en diensten. De mensen die van deze service gebruik maken, geven gemiddeld een daling van 40% op hun eindfactuur aan door middel van deze gratis vergelijkingsdienst.

Start hier

Ik woon in

Ik woon in

Nog even op een rijtje: waarom een gratis vochtanalyse aanvragen?

✅ Enkel bedrijven uit uw regio;

✅ Het grootste zoekplatform voor vochtexpertise in België en Nederland;

✅ De modernste vochtmeters ontdekken alle verborgen vochtproblemen;

✅ U wordt geïnformeerd over alle renovatiesubsidies waarop u aanspraak maakt;

✅ De vochtanalyse is geheel gratis;

✅ Kan ook preventief (ongedetecteerde vochtproblemen kunnen leiden tot grote schade, beter voorkomen dan genezen)

✅ Alle soorten vochtproblemen worden gedetecteerd en in kaart gebracht: opstijgend vocht, condensatie, wateroverlast, insijpeling, lekken, ...

Wat doet Drystone gel?

De gel moet via gaatjes in de muur worden ingebracht waarna de substantie zich verspreidt in de poriën van de vochtige muur. Een vochtbehandeling tegen opstijgend vocht gebeurt in verschillende stappen:

  1. Neem al het door zouten aangetaste pleisterwerk manueel weg. Vervang dit achteraf met aangepast stucwerk dat de zouten uit het metselwerk meer verhinderen om naar voren te treden. Een andere mogelijkheid
    bestaat erin om een voorzetwand te plaatsen, bijvoorbeeld op een noppenmembraan.
  2. Breng de vochtwerende laag aan met Drygel of een ander vochtwerend middel.

Korte introductie: wat is opstijgend vocht?

Vocht kan stijgen omdat veel bouwmaterialen zich gedragen als een spons en zo grondvocht naar boven trekken. Het opstijgend vocht kan omhoog trekken tot wel anderhalve meter hoog. Het fenomeen komt voornamelijk voor bij bakstenen woningen met als grootste boosdoeners de mortelbedden. Deze dienen als belangrijkste doorgangen voor het opstijgend vocht, wat maakt dat een behandeling van diezelfde mortelbedden het allerbelangrijkste is in de bestrijding van vocht. Optrekkend vocht is voornamelijk te herkennen aan de typische symptomen zoals kringen op de muren, schimmelvorming, loskomend behangpapier of loskomende verf.

Dryzone gel kopen als alternatief

Sommigen gebruiken liever het middel Dryzone, zoals blijkt in deze discussie op bouwforum.be. Het is een waardige concurrent voor Drystone gel en het loont om beiden goed te vergelijken in functie van uw type muur en de locatie van het vochtprobleem (in de woonkamer, tegen de gevel, in de badkamer, keuken, slaapkamer of in de kelder).

Lees de technische fiche van Rectavit Drystone Gel hier.

Lees de technische fiche van Dryzone gel hier.