Ventilatie installeren tegen schimmels en vocht

 • Home
 • Ventilatie installeren tegen schimmels en vocht

Is er meer ventilatie nodig?

De eerste stap bij een te hoge luchtvochtigheid of condensatie-aanslag is een juiste vochtdiagnose. Vochtexpert.com werkt samen met meer dan 250 erkend vochtexperts in België en Nederland.

Een erkend vochtexpert uit uw streek komt graag langs voor een gratis vochtdiagnose met de nieuwste meetapparatuur.

Vraag deze gratis vochtanalyse ter waarde van €40,00 aan door onderstaand formulier in te vullen.

Ventilatie helpt tegen vochtproblemen en schimmels op de muren

Het belang van ventilatie

Ventilatie is van groot belang voor de gezondheid van uw woning. Met een geventileerde binnenruimte bestaat er minder kans op vochtproblemen zoals opstijgend vocht of condensatie.

Met een gezonde ventilatie blijft de kwaliteit van de binnenlucht gegarandeerd en dat is beter voor uw gezondheid en ook de structuur van uw woning, zoals de muren en ramen. Deze worden minder snel vochtig met een goede ventilatie en problemen als doorslaand vocht, opstijgend vocht of condensatie kunnen zo ingeperkt of zelfs vermeden worden.

Waarom een gratis vochtanalyse aanvragen?

 • Enkel bedrijven uit uw regio;
 • Het grootste zoekplatform voor vochtexpertise in België en Nederland;
 • De modernste vochtmeters ontdekken alle verborgen vochtproblemen;
 • U wordt geïnformeerd over alle renovatiesubsidies waarop u aanspraak maakt;
 • De vochtanalyse is geheel gratis;
 • Kan ook preventief (ongedetecteerde vochtproblemen kunnen leiden tot grote schade, beter voorkomen dan genezen)
 • Alle soorten vochtproblemen worden gedetecteerd en in kaart gebracht: opstijgend vocht, condensatie, wateroverlast, insijpeling, lekken, ...

Ventilatieprobleem? Of vochtprobleem? Maak gebruik van de gratis vochtanalyse door een lokale vochtexpert.

De overheid betaalt mee!

 • Tot 750 euro verbeteringspremie van de Vlaamse overheid
 • Tot 30% van de kosten terugbetaald via de Vlaamse renovatiepremie
 • Brussel betaalt voor voorgevelimpregnatie 7,50 euro per vierkante meter terug
 • Bepaalde gemeentes en steden geven ook zelf premies en subsidies voor vochtbestrijding
 • Woning ouder dan 10 jaar? Dan betaalt u maar 6% in plaats van 21% BTW!
 • Verlaagd BTW-tarief van 6% voor alle gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie
 • Maar 6% BTW voor nieuwe PVC-ramen en deuren met dubbele beglazing!
 • Ontdek hier alle premies voor Vlaanderen
 • Ontdek hier alle premies voor Nederland
 • Gedetailleerd inzicht krijgen in alle premies waarop u aanspraak maakt en tot 40% besparen? Vraag advies aan een vochtexpert uit uw regio via dit eenvoudig invulformulier.

Waarom is de vochtdiagnose gratis?

Natuurlijk werkt niemand gratis, maar een vochtdiagnose aangevraagd via Vochtexpert.com is altijd gratis, zonder uitzondering. Bovendien is de vochtdiagnose steeds vrijblijvend en bent u tot niets verplicht. U kunt dus gerust nog prijzen vergelijken nadien. Zo vindt u gemakkelijkj de goedkoopste aannemer voor de uitvoering van uw vochtbestrijdingswerken in de woning. Dankzij dit systeem kunt u zoeken naar vochtbestrijdingsbedrijven met meer kennis van zaken. Door verschillende aannemers aan te spreken en offerte te vragen, besparen mensen gemiddeld 30% à 40%.

Welke aannemers zijn aangesloten?

Binnen de vochtbestrijding zijn enkel erkende vochtbestrijdingsbedrijven bij Vochtexpert.com aangesloten. Elke vakman is verplicht een gratis uitgebreide vochtdiagnose aan te bieden om alle vochtproblemen in de woning gedetailleerd in kaart te brengen.

gratis vochtanalyse

Het belang van ventilatie

Een goed geventileerde woning is gezond en geeft een veel aangenamer woongevoel. Ventilatie is in principe een onzichtbare aanwezige. Het is van belang dat je in je woning geen tocht voelt stromen, waar dan ook, terwijl de woning anderzijds ook niet potdicht mag zijn. Dat creëert een gebrek aan verluchting wat de luchtvochtigheid geen kans geeft te ontsnappen. Met name in vochtige ruimtes zoals een keuken of badkamer is ventilatie van groot belang.

Er bestaan veel ventilatie-experts en grote merken zoals Renson. Een erkend vakman uit uw streek en vochtexpert kan u hierover meer informeren en kijken of en waar ventilatie het meest noodzakelijk is. Daarnaast kan hij of zij u ook verder toelichten welke de goedkoopste en meest duurzame oplossingen zijn, naast een overzicht van alle premies van de overheid. 

vochtexpert

MEER LEZEN

opstijgend vocht
muurinjectie
gevelbescherming
dakherstel
condensatie
kelderdichting

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik een gratis vochtanalyse aanvraag?

Elke aanvraag voor een gratis vochtanalyse, isolatie-analyse of overige wordt kenbaar gemaakt aan maximaal vier erkende bedrijven uit uw streek. Vermeld in het formulier door hoeveel bedrijven je maximaal wilt gecontacteerd worden. Heb je liever contact met bijvoorbeeld maar twee bedrijven voor een afspraak? Noteer dit dan bij je aanvraag.

Wat doet Vochtexpert.com?

Vochtexpert.com is een bemiddelingsplatform dat vraag en aanbod met elkaar verbindt. Dat wil zeggen dat wij mensen met vochtproblemen of verbouw- en renovatieplannen op een gemakkelijke manier in contact brengen met de juiste vakmensen uit hun regio. Dat bespaart niet enkel tijd maar ook geld, want doordat u verschillende vrijblijvende offertes ontvangt kunt u heel gemakkelijk vergelijken wie de goedkoopste is en wie de beste service biedt. 

Hoe lang duurt het voordat ik een afspraak krijg?

U wordt gecontacteerd op de door u aangegeven momenten. Dat kan doorheen de week overdag, 's avonds, op zaterdag en zelfs op zondag. Geef dit steeds duidelijk mee in het aanvraagformulier. Hoe meer informatie u meegeeft in het aanvraagformulier, hoe beter wij en de vakmensen u kunnen bedienen en informeren! 

Hoe worden mijn gegevens verwerkt?

Alle data die u invoert in het aanvraagformulier wordt heel confidentieel behandeld. Vochtexpert.com maakt gebruik van een versleutelde serververbinding zodat de gegevensoverdracht altijd veilig gebeurt. U kunt onze privacyverklaring hier lezen. We vatten het hieronder samen in een notendop:

 • De verkregen gegevens worden gebruikt om u een servicebericht toe te sturen via e-mail;
 • U kunt steeds uw e-mailadres steeds met een eenvoudige muisklik laten schrappen uit onze databank;
 • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt in het kader van de uit te voeren diensten die door u gekozen zijn;
 • Op eenvoudig verzoek heeft u steeds het Europees "recht op vergetelheid" waarbij wij al uw data wissen uit onze databank;
 • Wij gaan 100% transparant om met de manier waarop wij gegevens verwerken en we volgen hierbij alle geldende Nederlandse, Belgische en Europese wetgeving;
 • Uw gegevens worden nooit doorverkocht of doorgegeven aan derde partijen.