Vochtbestrijding specialist zoeken in Oost-Vlaanderen

Vochtspecialisten en vochtexperts in Oost-Vlaanderen

Heeft u last van vochtsymptomen en zoekt u naar oplossingen in vochtbestrijding?

Zoek dan eerst een vochtspecialist in regio Oost-Vlaanderen en wij sturen gratis een van onze 250 erkend vochtexperts langs voor een vochtdiagnose ter waarde van €40,00 zonder verdere verplichtingen.

We werken met enkel samen met erkende Oost-Vlaamse vochtbestrijdingsfirma's. U krijgt altijd een objectieve vochtbestrijdingsanalyse en u wordt geholpen met het vinden van de meest voordelige oplossing.

Deze dienst is gratis, vrijblijvend en altijd onafhankelijk. Aanvragen kan digitaal en eenvoudig.

vochtspecialist oost-vlaanderen - vochtexpert

Bedrijven en aannemers in Oost-Vlaanderen

Zoek je professionele vochtbestrijdingsbedrijven in de Oost-Vlaamse provincie? Zoek via de module op deze website naar professionele aannemers in vochtwering.

Gratis vochtanalyse

Vraag gratis advies aan een vochtexpert met de juiste ervaring en accreditaties.

Meest voorkomende vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen

Er bestaan diverse manieren om vochtproblemen te bestrijden en meestal zijn opstijgend vocht en/of een gebrek aan ventilatie de boosdoeners.

Opstijgend vocht ontstaat meestal door een versleten waterkeringslaag in de muur. Hierdoor kan het grondwater omhoog stijgen, wat leidt tot vlekken op de muren en afbladderende verf of behang. Meestal gebruikt men muurinjecties om een einde te stellen aan optrekkend vocht. Hierbij wordt met een chemische stof een nieuwe waterdichte laag in de muur ingebracht waardoor het grondwater geen weg meer omhoog kan en de muur terug kan opdrogen.

Vele kelders hebben ook te maken met vochtproblemen zoals vochtige muren, schimmels of een muffe geur. Hierbij is een gebrek aan ventilatie meestal de oorzaak van de klachten. Een eenvoudige plaatsing van een nieuw ventilatiesysteem kan hier in veel gevallen een groot verschil maken.

vochtspecialist-zoeken-in-oost-vlaanderen-rcd.jpg

Gratis vochtadvies inschakelen

Als u kampt met vochtproblemen, kunt u hier snel een vochtspecialist uit uw streek vinden. In Oost-Vlaanderen heeft Vochtexpert.com een samenwerking met zo'n 160 verschillende vochtbestrijdingsbedrijven. Niet enkel in de grote steden maar ook in vele Oost-Vlaamse gemeentes hebben we plaatselijke vochtspecialisten die graag gratis even langskomen met professionele vochtmeetapparatuur.

Deze vochtdiagnose ter waarde van €40,00 wordt u gratis aangeboden via Vochtexpert.com zonder verdere verplichtingen. Bovendien kunt u indien gewenst ook gemakkelijk meerdere offertes van bedrijven uit uw buurt vergelijken. Noteer in het het formulier hieronder uw gegevens wij doen de rest. Door offertes te vergelijken, bespaart u gemiddeld zo'n 40 procent op de eindfactuur.

Waarom een gratis vochtanalyse aanvragen?

 • Enkel erkende bedrijven uit provincie Oost-Vlaanderen en omstreken;
 • Het grootste zoekplatform voor vochtbestrijding in België en Nederland;
 • De modernste vochtmeters ontdekken alle verborgen vochtproblemen;
 • U wordt geïnformeerd over alle renovatiesubsidies waarop u aanspraak maakt;
 • De vochtanalyse is geheel gratis;
 • Kan ook preventief (ongedetecteerde vochtproblemen kunnen leiden tot grote schade, beter voorkomen dan genezen)
 • Alle soorten vochtproblemen worden gedetecteerd en in kaart gebracht: opstijgend vocht, condensatie, wateroverlast, insijpeling, lekken, ...

De overheid betaalt mee!

 • Tot 750 euro verbeteringspremie van de Vlaamse overheid
 • Tot 30% van de kosten terugbetaald via de Vlaamse renovatiepremie
 • Brussel betaalt voor voorgevelimpregnatie 7,50 euro per vierkante meter terug
 • Bepaalde gemeentes en steden geven ook zelf premies en subsidies voor vochtbestrijding
 • Woning ouder dan 10 jaar? Dan betaalt u maar 6% in plaats van 21% BTW!
 • Verlaagd BTW-tarief van 6% voor alle gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie
 • Maar 6% BTW voor nieuwe PVC-ramen en deuren met dubbele beglazing!
 • Ontdek hier alle premies voor Vlaanderen
 • Ontdek hier alle premies voor Nederland
 • Gedetailleerd inzicht krijgen in alle premies waarop u aanspraak maakt en tot 40% besparen? Vraag advies aan een vochtexpert uit uw regio via dit eenvoudig invulformulier.

Tip: zoek een vochtbestrijding firma met +10 jaar garantie

In de sector van vochtproblemen zijn veel bedrijven, ook in provincie Oost-Vlaanderen. Soms is het niet gemakkelijk om de juiste partner te vinden. Hierbij hebben we als voornaamste tip: ga enkel in zee met een aannemer die je ook een lange garantie geeft op blijvende droogheid. Zo heb je een stok achter de deur als de vochtproblemen en het opstijgend vocht toch terug de kop zouden opsteken. Vertrouw ook niet blindelings op eender wie. Controleer in de archieven van de Nationale Bank of het bedrijf in kwestie wel stabiel is en voldoende financiële draagkracht heeft om de garanties te respecteren. Via de tool NBB Consult kan je gemakkelijk elk bedrijf opzoeken op hun solvabiliteit, financiële stabiliteit en staat van dienst.

Vochtbestrijding bedrijven in Oost-Vlaanderen

Een aantal vochtbestrijdingsfirma's in Oost-Vlaanderen zijn onder meer:

De lijst is niet volledig en er zijn zonder enige twijfel nog vele andere bedrijven in provincie Oost-Vlaanderen die gespecialiseerd zijn in vochtwering in huizen. Zijn we er eentje vergeten? Aarzel niet ons iets te laten weten op info@vochtexpert.com.

gratis vochtanalyse

Premies en subsidies voor vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen

De provincie Oost-Vlaanderen heeft momenteel geen premies beschikbaar voor het verbouwen of renoveren van woningen. Hier vind je een lijst met alle subsidies van de provincie.

Het loont om te kijken op de website van je Oost-Vlaamse gemeente of je wel dan niet in aanmerking komt voor lokale subsidies.

Waarom is de vochtdiagnose gratis?

Natuurlijk werkt niemand gratis, maar een vochtdiagnose aangevraagd via Vochtexpert.com is altijd gratis, zonder uitzondering. Bovendien is de vochtdiagnose steeds vrijblijvend en bent u tot niets verplicht. U kunt dus gerust nog prijzen vergelijken nadien. Zo vindt u gemakkelijkj de goedkoopste aannemer voor de uitvoering van uw vochtbestrijdingswerken in de woning. Dankzij dit systeem kunt u zoeken naar vochtbestrijdingsbedrijven met meer kennis van zaken. Door verschillende aannemers aan te spreken en offerte te vragen, besparen mensen gemiddeld 30% à 40%.

Welke aannemers zijn aangesloten?

Binnen de vochtbestrijding zijn enkel erkende vochtbestrijdingsbedrijven bij Vochtexpert.com aangesloten. Elke vakman is verplicht een gratis uitgebreide vochtdiagnose aan te bieden om alle vochtproblemen in de woning gedetailleerd in kaart te brengen.

Veelvoorkomende vochtproblemen in Oost-Vlaanderen

Net zoals overal ontsnappen ook de Oost-Vlamingen niet aan veelvoorkomende vochtproblemen zoals opstijgend vocht, onder water gelopen kelderscondensatieproblemen, schimmels, vochtige muren en noem maar op.

De oplossingen zijn meestal complex en vragen de hulp van een aannemer zoals een kelderdichting, een onderkapping of muurinjectie. In sommige gevallen helpen preventieve maatregelen zoals meer verluchting als oplossing tegen condensatie.

Schakel een vochtexpert in uit uw buurt

Heeft u behoefte aan expertise van een vochtspecialist maar weet u niet bij wie u kunt aankloppen? Als u de gratis vochtanalyse aanvraagt, helpen wij u met de eerste diagnose. Een vochtexpert uit uw streek komt dan langs met speciale apparatuur zoals een vochtmeter. Met deze meetapparatuur kan hij of zij de exacte bron van de vochtproblematiek detecteren. Uw vochtexpert zal u ook preventief advies geven en wegwijs maken in de verschillende oplossingen die bestaan.

Is een vochtbehandeling duur?

Een vochtprobleem oplossen hoeft niet duur te zijn! Soms kan een preventieve maatregel ook al helpen en kom je er voordelig uit. In ieder geval heb je speciale apparatuur nodig om de bron van de vochtproblemen vast te stellen en iemand met expertise om de meetresultaten te interpreteren. Neem dus de kans om een gratis vochtexpert te laten langskomen voor een vochtanalyse. Het is geheel vrijblijvend en u heeft er niets bij te verliezen. We werken samen met meer dan 250 vochtaannemers in België en Nederland en geven u de garantie dat het steeds een vochtexpert is uit uw streek.

vochtexpert

MEER LEZEN

opstijgend vocht
muurinjectie
gevelbescherming
dakherstel
condensatie
kelderdichting

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik een gratis vochtanalyse aanvraag?

Elke aanvraag voor een gratis vochtanalyse, isolatie-analyse of overige wordt kenbaar gemaakt aan maximaal vier erkende bedrijven uit uw streek. Vermeld in het formulier door hoeveel bedrijven je maximaal wilt gecontacteerd worden. Heb je liever contact met bijvoorbeeld maar twee bedrijven voor een afspraak? Noteer dit dan bij je aanvraag.

Wat doet Vochtexpert.com?

Vochtexpert.com is een bemiddelingsplatform dat vraag en aanbod met elkaar verbindt. Dat wil zeggen dat wij mensen met vochtproblemen of verbouw- en renovatieplannen op een gemakkelijke manier in contact brengen met de juiste vakmensen uit hun regio. Dat bespaart niet enkel tijd maar ook geld, want doordat u verschillende vrijblijvende offertes ontvangt kunt u heel gemakkelijk vergelijken wie de goedkoopste is en wie de beste service biedt. 

Hoe lang duurt het voordat ik een afspraak krijg?

U wordt gecontacteerd op de door u aangegeven momenten. Dat kan doorheen de week overdag, 's avonds, op zaterdag en zelfs op zondag. Geef dit steeds duidelijk mee in het aanvraagformulier. Hoe meer informatie u meegeeft in het aanvraagformulier, hoe beter wij en de vakmensen u kunnen bedienen en informeren! 

Hoe worden mijn gegevens verwerkt?

Alle data die u invoert in het aanvraagformulier wordt heel confidentieel behandeld. Vochtexpert.com maakt gebruik van een versleutelde serververbinding zodat de gegevensoverdracht altijd veilig gebeurt. U kunt onze privacyverklaring hier lezen. We vatten het hieronder samen in een notendop:

 • De verkregen gegevens worden gebruikt om u een servicebericht toe te sturen via e-mail;
 • U kunt steeds uw e-mailadres steeds met een eenvoudige muisklik laten schrappen uit onze databank;
 • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt in het kader van de uit te voeren diensten die door u gekozen zijn;
 • Op eenvoudig verzoek heeft u steeds het Europees "recht op vergetelheid" waarbij wij al uw data wissen uit onze databank;
 • Wij gaan 100% transparant om met de manier waarop wij gegevens verwerken en we volgen hierbij alle geldende Nederlandse, Belgische en Europese wetgeving;
 • Uw gegevens worden nooit doorverkocht of doorgegeven aan derde partijen.