Doorslaand vocht in muren bestrijden

Doorslaand vocht: alles wat je moet weten

Doorslaand vocht is het fenomeen waarbij regenwater en buitenwater zijn weg naar binnen vindt via poreuze muren. Dat zorgt voor plekken en schimmels op de muren en opstijgend vocht.

Hierbij verspreidt het vocht zich in de muren en zorgt het voor vlekken op de muur, afbladderende verf en behang dat loskomt.

doorslaand vocht bestrijden - eenvoudig via vochtexpert.com

2 oplossingen tegen doorslaand vocht en hun kostprijs

Tegen doorslaand vocht bestaan gelukkig verschillende methodes om het vocht in de muren te bestrijden. In de meeste gevallen ontstaat doorslaand of opstijgend vocht door een versleten waterkering in de muur of een kapotte waterkeerlaag. Dat is de folie die onderaan uw muur is ingemetseld tussen de stenen en zo opstijgend vocht tegenhoudt. Naarmate een woning ouder wordt, kan deze waterkeringsfolie op sommige plekken poreus worden of zelfs helemaal verslijten.

De meest gebruikte methode tegen dergelijke problematiek is een muurinjectie of muurimpregnatie: hierbij spuit uw vochtexpert een chemisch product in de muur waardoor een nieuwe waterdichte laag ontstaat. Muurinjecties kosten meestal rond de 9 à 11 euro per vierkante meter, exclusief reinigingen, extra herstellingen en onvoorziene kosten (zoals het plaatsen van een volledig nieuw muurpleisterwerk bij onvoorziene afbrokkelingen).

Een andere methode is een behandeling van de muur met vochtwerende verf: dit is verf die het doorslaand vocht tegenhoudt maar hiermee is de bron van het probleem natuurlijk niet weggenomen. Het voordeel van deze vochtbehandeling is de kostprijs: dat valt goed mee. U kunt het ook zelf doen: bijna iedereen heeft ooit al eens een muur geschilderd en zo moeilijk is het niet!

Zelf muren vochtvrij maken?

Download hier de PDF (Brico)

Last van doorslaand vocht? Vraag een gratis vochtanalyse

Vochtexpert.com werkt samen met meer dan 250 erkend vochtexperts en isolatie-experts in België en Nederland. Ook in uw regio werken wij samen met verschillende aannemers en experts in doorslaand vocht of opstijgend vocht.

Een erkend vochtexpert uit uw streek komt graag langs voor een gratis vochtanalyse met de nieuwste meetapparatuur. Zo kan  beter worden ingeschat welke ingrepen moeten gebeuren.

Waarom een gratis vochtanalyse aanvragen?

Enkel bedrijven uit uw regio;

✅ Het grootste zoekplatform voor vochtexpertise in België en Nederland;

✅ De modernste vochtmeters ontdekken alle verborgen vochtproblemen;

✅ U wordt geïnformeerd over alle renovatiesubsidies waarop u aanspraak maakt;

De vochtanalyse is geheel gratis;

Kan ook preventief (ongedetecteerde vochtproblemen kunnen leiden tot grote schade)

Alle soorten vochtproblemen worden gedetecteerd en in kaart gebracht: opstijgend vocht, condensatie, wateroverlast, insijpeling, lekken, ...

Vind hier een lokale vochtexpert

Ik woon in

Ik woon in

De overheid betaalt mee!

Dat klopt: u staat er niet alleen voor als u (onverwachts) een herstelling moet uitvoeren aan uw woning die uw leefkwaliteit en woonkwaliteit waarborgt, zoals een vochtherstelling. Zowel in België als Nederland krijgt u van de overheid tal van tegemoetkomingen in de vorm van premies en subsidies. Hieronder geven we u alvast enkele voorbeelden en een volledige lijst kunt u hier vinden.

  • Tot 750 euro verbeteringspremie van de Vlaamse overheid
  • Tot 30% van de kosten terugbetaald via de Vlaamse renovatiepremie
  • Brussel betaalt voor voorgevelimpregnatie 7,50 euro per vierkante meter terug
  • Bepaalde gemeentes en steden geven ook zelf premies en subsidies voor vochtbestrijding
  • Woning ouder dan 10 jaar? Dan betaalt u maar 6% in plaats van 21% BTW!

Verlaagd BTW-tarief van 6% voor alle gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie

Maar 6% BTW voor nieuwe PVC-ramen en deuren met dubbele beglazing!

MEER LEZEN

Gratis advies

Aarzel niet om gratis een vakman uit uw buurt te zoeken en een aanvraag in te dienen voor een gratis advies. Een erkend vakman contacteert u dan om een afspraak te maken. Hij komt bij u langs en analyseert de situatie en maakt vervolgens een gedetailleerde offerte, helemaal vrijblijvend. Klik hier!