Doorslaand vocht in muren bestrijden

Doorslaand vocht: alles wat je moet weten

Doorslaand vocht is het fenomeen waarbij regenwater en buitenwater zijn weg naar binnen vindt via poreuze muren. Dat zorgt voor plekken en schimmels op de muren en opstijgend vocht.

Hierbij verspreidt het vocht zich in de muren en zorgt het voor vlekken op de muur, afbladderende verf en behang dat loskomt.

doorslaand vocht bestrijden - eenvoudig via vochtexpert.com

2 oplossingen tegen doorslaand vocht en hun kostprijs

Tegen doorslaand vocht bestaan gelukkig verschillende methodes om het vocht in de muren te bestrijden. In de meeste gevallen ontstaat doorslaand of opstijgend vocht door een versleten waterkering in de muur of een kapotte waterkeerlaag. Dat is de folie die onderaan uw muur is ingemetseld tussen de stenen en zo opstijgend vocht tegenhoudt. Naarmate een woning ouder wordt, kan deze waterkeringsfolie op sommige plekken poreus worden of zelfs helemaal verslijten.

De meest gebruikte methode tegen dergelijke problematiek is een muurinjectie of muurimpregnatie: hierbij spuit uw vochtexpert een chemisch product in de muur waardoor een nieuwe waterdichte laag ontstaat. Muurinjecties kosten meestal rond de 9 à 11 euro per vierkante meter, exclusief reinigingen, extra herstellingen en onvoorziene kosten (zoals het plaatsen van een volledig nieuw muurpleisterwerk bij onvoorziene afbrokkelingen).

Een andere methode is een behandeling van de muur met vochtwerende verf: dit is verf die het doorslaand vocht tegenhoudt maar hiermee is de bron van het probleem natuurlijk niet weggenomen. Het voordeel van deze vochtbehandeling is de kostprijs: dat valt goed mee. U kunt het ook zelf doen: bijna iedereen heeft ooit al eens een muur geschilderd en zo moeilijk is het niet!

Gratis vochtanalyse

Vraag gratis advies aan een vochtexpert met de juiste ervaring en accreditaties.

Last van doorslaand vocht? Vraag een gratis vochtanalyse

Vochtexpert.com werkt samen met meer dan 250 erkend vochtexperts en isolatie-experts in België en Nederland. Ook in uw regio werken wij samen met verschillende aannemers en experts in doorslaand vocht of opstijgend vocht.

Een erkend vochtexpert uit uw streek komt graag langs voor een gratis vochtanalyse met de nieuwste meetapparatuur. Zo kan  beter worden ingeschat welke ingrepen moeten gebeuren.

Waarom een gratis vochtanalyse aanvragen?

 • Enkel erkende bedrijven uit uw omstreken;
 • Het grootste zoekplatform voor vochtbestrijding in België en Nederland;
 • De modernste vochtmeters ontdekken alle verborgen vochtproblemen;
 • U wordt geïnformeerd over alle renovatiesubsidies waarop u aanspraak maakt;
 • De vochtanalyse is geheel gratis;
 • Kan ook preventief (ongedetecteerde vochtproblemen kunnen leiden tot grote schade, beter voorkomen dan genezen)
 • Alle soorten vochtproblemen worden gedetecteerd en in kaart gebracht: opstijgend vocht, condensatie, wateroverlast, insijpeling, lekken, ...

De overheid betaalt mee!

 • Tot 750 euro verbeteringspremie van de Vlaamse overheid
 • Tot 30% van de kosten terugbetaald via de Vlaamse renovatiepremie
 • Brussel betaalt voor voorgevelimpregnatie 7,50 euro per vierkante meter terug
 • Bepaalde gemeentes en steden geven ook zelf premies en subsidies voor vochtbestrijding
 • Woning ouder dan 10 jaar? Dan betaalt u maar 6% in plaats van 21% BTW!
 • Verlaagd BTW-tarief van 6% voor alle gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie
 • Maar 6% BTW voor nieuwe PVC-ramen en deuren met dubbele beglazing!
 • Ontdek hier alle premies voor Vlaanderen
 • Ontdek hier alle premies voor Nederland
 • Gedetailleerd inzicht krijgen in alle premies waarop u aanspraak maakt en tot 40% besparen? Vraag advies aan een vochtexpert uit uw regio via dit eenvoudig invulformulier.
gratis vochtanalyse

Gratis advies

Aarzel niet om gratis een vakman uit uw buurt te zoeken en een aanvraag in te dienen voor een gratis advies. Een erkend vakman contacteert u dan om een afspraak te maken. Hij komt bij u langs en analyseert de situatie en maakt vervolgens een gedetailleerde offerte, helemaal vrijblijvend. Klik hier! 

Is een vochtbehandeling duur?

Een vochtprobleem oplossen hoeft niet duur te zijn! Soms kan een preventieve maatregel ook al helpen en kom je er voordelig uit. In ieder geval heb je speciale apparatuur nodig om de bron van de vochtproblemen vast te stellen en iemand met expertise om de meetresultaten te interpreteren. Neem dus de kans om een gratis vochtexpert te laten langskomen voor een vochtanalyse. Het is geheel vrijblijvend en u heeft er niets bij te verliezen. We werken samen met meer dan 250 vochtaannemers in België en Nederland en geven u de garantie dat het steeds een vochtexpert is uit uw streek.

vochtexpert

MEER LEZEN

opstijgend vocht
muurinjectie
gevelbescherming
dakherstel
condensatie
kelderdichting

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik een gratis vochtanalyse aanvraag?

Elke aanvraag voor een gratis vochtanalyse, isolatie-analyse of overige wordt kenbaar gemaakt aan maximaal vier erkende bedrijven uit uw streek. Vermeld in het formulier door hoeveel bedrijven je maximaal wilt gecontacteerd worden. Heb je liever contact met bijvoorbeeld maar twee bedrijven voor een afspraak? Noteer dit dan bij je aanvraag.

Wat doet Vochtexpert.com?

Vochtexpert.com is een bemiddelingsplatform dat vraag en aanbod met elkaar verbindt. Dat wil zeggen dat wij mensen met vochtproblemen of verbouw- en renovatieplannen op een gemakkelijke manier in contact brengen met de juiste vakmensen uit hun regio. Dat bespaart niet enkel tijd maar ook geld, want doordat u verschillende vrijblijvende offertes ontvangt kunt u heel gemakkelijk vergelijken wie de goedkoopste is en wie de beste service biedt. 

Hoe lang duurt het voordat ik een afspraak krijg?

U wordt gecontacteerd op de door u aangegeven momenten. Dat kan doorheen de week overdag, 's avonds, op zaterdag en zelfs op zondag. Geef dit steeds duidelijk mee in het aanvraagformulier. Hoe meer informatie u meegeeft in het aanvraagformulier, hoe beter wij en de vakmensen u kunnen bedienen en informeren! 

Hoe worden mijn gegevens verwerkt?

Alle data die u invoert in het aanvraagformulier wordt heel confidentieel behandeld. Vochtexpert.com maakt gebruik van een versleutelde serververbinding zodat de gegevensoverdracht altijd veilig gebeurt. U kunt onze privacyverklaring hier lezen. We vatten het hieronder samen in een notendop:

 • De verkregen gegevens worden gebruikt om u een servicebericht toe te sturen via e-mail;
 • U kunt steeds uw e-mailadres steeds met een eenvoudige muisklik laten schrappen uit onze databank;
 • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt in het kader van de uit te voeren diensten die door u gekozen zijn;
 • Op eenvoudig verzoek heeft u steeds het Europees "recht op vergetelheid" waarbij wij al uw data wissen uit onze databank;
 • Wij gaan 100% transparant om met de manier waarop wij gegevens verwerken en we volgen hierbij alle geldende Nederlandse, Belgische en Europese wetgeving;
 • Uw gegevens worden nooit doorverkocht of doorgegeven aan derde partijen.