Gevelbescherming: dit moet je allemaal weten

Gevelbescherming is nodig wanneer klimatologische omstandigheden zoals opstijgend vocht en indringende neerslag het uiterlijk van uw geven beïnvloeden. Er bestaan tal van manieren om uw gevel hiertegen te beschermen.

De meest voorkomende problematiek bij gevels is vochtproblemen van allerhande aard. Denk aan opstijgend vocht of indringend vocht door regen. Een gevel die hieraan gevoelig is, moet behandeld worden met een waterafstotend middel. Deze zogenoemde hydrofobe middelen dringen de gevel diep binnen en drogen hem helemaal uit.

rost meisje reduced

Verschillende vormen van gevelbescherming

Gevelbescherming kan allerlei soorten werkzaamheden omvatten waaronder:

1. Gevelisolatie
2. Gevelbepleistering
3. Plaatsing van steenstrips
4. Kaleiën
5. Zandstralen
6. Anti-graffiti
7. Gevelherstelling of gevelreiniging
8. Hydrofobering: een speciale vorm van gevelreiniging
9. Gevelbekleding in hout

 

Uw gevel dringend beschermen?

Als uw gevel verouderd is of nood heeft aan renovatie of herstelling, is het aangewezen een gevelexpert te laten langskomen die een geveldiagnose stelt. De gevelaankleding is een ingrijpende keuze die de gevel op esthetisch vlak sterk beïnvloedt. Het is dus belangrijk hier een goede keuze te maken! Geef ons een seintje via e-mail of telefoon en wij komen langs voor een gratis diagnose. Nadien stellen wij u een oplossing voor op maat van uw wensen.

Via dit formulier vraag je een gratis vochtanalyse aan in België.

Als je in Nederland woont, moet je dit formulier gebruiken.

Vragen over de gratis vochtanalyse? Klik dan hier voor meer info. Een vochtanalyse is altijd gratis, vrijblijvend en professioneel (we zijn enkel verbonden met erkende vochtbestrijdingsfirma's).

Start hier je aanvraag

Veelgestelde vragen

De overheid betaalt mee!

  • Tot 750 euro verbeteringspremie van de Vlaamse overheid
  • Tot 30% van de kosten terugbetaald via de Vlaamse renovatiepremie
  • Brussel betaalt voor voorgevelimpregnatie 7,50 euro per vierkante meter terug
  • Bepaalde gemeentes en steden geven ook zelf premies en subsidies voor vochtbestrijding
  • Woning ouder dan 10 jaar? Dan betaalt u maar 6% in plaats van 21% BTW!

Verlaagd BTW-tarief van 6% voor alle gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie

Maar 6% BTW voor nieuwe PVC-ramen en deuren met dubbele beglazing!

MEER LEZEN

Waarom is de vochtdiagnose gratis?

Natuurlijk werkt niemand gratis, maar een vochtdiagnose aangevraagd via Vochtexpert.com is altijd gratis, zonder uitzondering. Bovendien is de vochtdiagnose steeds vrijblijvend en bent u tot niets verplicht. U kunt dus gerust nog prijzen vergelijken nadien. Zo vindt u gemakkelijkj de goedkoopste aannemer voor de uitvoering van uw vochtbestrijdingswerken in de woning. Dankzij dit systeem kunt u zoeken naar vochtbestrijdingsbedrijven met meer kennis van zaken. Door verschillende aannemers aan te spreken en offerte te vragen, besparen mensen gemiddeld 30% à 40%.

Welke aannemers zijn aangesloten?

Binnen de vochtbestrijding zijn enkel erkende vochtbestrijdingsbedrijven bij Vochtexpert.com aangesloten. Elke vakman is verplicht een gratis uitgebreide vochtdiagnose aan te bieden om alle vochtproblemen in de woning gedetailleerd in kaart te brengen.

ERVARINGEN

"Binnen het kwartier een afspraak"

Ik ben zelf vakman en weet uit ervaring dat er veel van dergelijke platformen bestaan, maar bij vochtexpert nemen ze hun business en hun klanten echt wel serieus, ik had binnen het kwartier iemand aan de lijn, en binnen de week had ik al een oplossing gevonden voor ons vochtprobleem!

-Joris I. uit Brugge

"Gemakkelijk een oplossing gevonden"

We hadden last van plekken op de muur en lieten een vochtexpert komen die we vonden via deze website. Heel goede ervaring en makkelijk gevonden wie we zochten. 

-Marieke V. 

"Onze kelder is terug waterdicht"

Onlangs een vochtplek in onze kelder ontdekt. We kwamen in contact met vochtexpert.com en kwamen zo in contact met een firma uit Tilburg die gratis langskwam. We kregen een heel correcte inschatting van het probleem en een offerte achteraf voor een kelderdichting. Deze viel goed mee van prijs in vergelijking met andere concurrenten. Zeer tevreden van het werk (intussen al 4 weken geleden) en onze keldermuren zijn nu helemaal waterdicht. 

-Enrico M. uit Den Haag

"Vroeger 85% vochtpercentage, nu terug droog"

Laatst een afzuigsysteem laten plaatsen door een aannemer met wie ik in contact trad via Vochtexpert.com. Heel tevreden, geen condens meer in mijn huis en ook geen muffe geur meer. Alles was heel mooi afgewerkt. Mijn vloeren drogen veel sneller (vroeger hadden we een vochtpercentage van 85% in huis waardoor alles beschimmelde). 

Sofie D. uit Antwerpen

"We kozen de beste offerte"

Ik had last van water in m'n kelder en liet een firma langskomen om alles eens te bekijken. Want met zo'n onder water gelopen kelder konden we onze voedingswaren niet meer keurig opbergen beneden. Er moest dus een oplossing komen om deze ruimte terug gezond te maken. Na de vochtanalyse vergeleken we nog enkele offertes en kozen we de beste. Makkelijk dat dit allemaal lukt door enkel via vochtexpert.com te zoeken naar een vakbedrijf, want nadien kreeg ik automatisch contact met vier bedrijven uit mijn regio (Tessenderlo). Bedankt.

Danny V. uit Tessenderlo

"De beste prijs gevonden"

Zeer tevreden van dit zoekplatform, in geen tijd had ik contact met een vochtspecialist uit onze streek en kwam hij langs met apparatuur om de ernst van ons opstijgend vocht in de living te analyseren (ook offerte gekregen). Makkelijk om zo verschillende offertes op te vragen en met elkaar te vergelijken, zo hebben we de beste prijs gevonden.

-Willy N. uit Oosterzele