Kelderdichting: vochtbestrijding in de kelder

Kelderdichting: geen water in de kelder meer!

Is een kelderdichting noodzakelijk? De eerste stap bij vocht in de kelder of water in de kelder is een juiste diagnose. Vochtexpert.com werkt samen met meer dan 250 vochtexperts in België en Nederland. Hier kunt u een gratis professionele analyse voor kelderdichting aanvragen waarbij een erkend expert uit uw streek langskomt met speciale meetapparatuur om het vochtprobleem te analyseren.

kelderdichting

Kelderdichting

De kelder is het fundament van je huis en het is belangrijk om vochtproblemen in de kelder te vermijden. Heel veel woningen hebben last van insijpelend vocht in de kelder of vochtige keldermuren. Dat is heel normaal, zeker bij oude huizen, maar kan perfect behandeld worden. Het is bovendien gezonder om een droge kelder te hebben.

Waarom een gratis kelderanalyse aanvragen?

✅ Enkel bedrijven uit uw regio;

✅ Het grootste zoekplatform voor vochtexpertise in België en Nederland;

✅ De modernste vochtmeters ontdekken alle verborgen vochtproblemen;

✅ U wordt geïnformeerd over alle renovatiesubsidies waarop u aanspraak maakt;

✅ De vochtanalyse is geheel gratis;

✅ Kan ook preventief (ongedetecteerde vochtproblemen kunnen leiden tot grote schade, beter voorkomen dan genezen)

✅ Alle soorten vochtproblemen worden gedetecteerd en in kaart gebracht: opstijgend vocht

Vochtige kelder? Maak gebruik van de gratis vochtanalyse door een lokale vochtexpert kelders.

Ik woon in

Ik woon in

De overheid betaalt mee!

 • Tot 750 euro verbeteringspremie van de Vlaamse overheid
 • Tot 30% van de kosten terugbetaald via de Vlaamse renovatiepremie
 • Brussel betaalt voor voorgevelimpregnatie 7,50 euro per vierkante meter terug
 • Bepaalde gemeentes en steden geven ook zelf premies en subsidies voor vochtbestrijding
 • Woning ouder dan 10 jaar? Dan betaalt u maar 6% in plaats van 21% BTW!
 • Verlaagd BTW-tarief van 6% voor alle gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie
 • Maar 6% BTW voor nieuwe PVC-ramen en deuren met dubbele beglazing!
 • Ontdek hier alle premies voor Vlaanderen
 • Ontdek hier alle premies voor Nederland
 • Gedetailleerd inzicht krijgen in alle premies waarop u aanspraak maakt en tot 40% besparen? Vraag advies aan een vochtexpert uit uw regio via dit eenvoudig invulformulier.

Waarom is de vochtdiagnose gratis?

Natuurlijk werkt niemand gratis, maar een vochtdiagnose aangevraagd via Vochtexpert.com is altijd gratis, zonder uitzondering. Bovendien is de vochtdiagnose steeds vrijblijvend en bent u tot niets verplicht. U kunt dus gerust nog prijzen vergelijken nadien. Zo vindt u gemakkelijkj de goedkoopste aannemer voor de uitvoering van uw vochtbestrijdingswerken in de woning. Dankzij dit systeem kunt u zoeken naar vochtbestrijdingsbedrijven met meer kennis van zaken. Door verschillende aannemers aan te spreken en offerte te vragen, besparen mensen gemiddeld 30% à 40%.

Welke aannemers zijn aangesloten?

Binnen de vochtbestrijding zijn enkel erkende vochtbestrijdingsbedrijven bij Vochtexpert.com aangesloten. Elke vakman is verplicht een gratis uitgebreide vochtdiagnose aan te bieden om alle vochtproblemen in de woning gedetailleerd in kaart te brengen.

gratis vochtanalyse

Hoe de kelder waterdicht maken?

Als er water in de kelder sijpelt of de keldervloer staat onder water, is het natuurlijk heel onaangenaam wonen. Je kunt je etenswaren en opbergmateriaal niet meer zorgeloos in de kelder plaatsen. Je kelder als bergruimte wordt gedeeltelijk onbruikbaar.

Het is dus belangrijk om het probleem van water in de kelder aan te pakken. Hiervoor bestaan verschillende methodes.

1. Bekuipen

Een kelderbekuiping is een van de meestgekozen oplossingen voor water in de kelder. Hierbij worden alle wanden en de vloer van je kelder ingesmeerd met een waterbestendige pasta. Deze pasta vormt een ondoordringbare laag die het water uit je kelder houdt.

Hoeveel kost een bekuiping?

De prijs van een kelderbekuiping start bij ongeveer 3000 euro maar kan (bij grote kelders) oplopen tot 10.000 euro of meer. Het prijsverschil zit hem ook in de buitenbekuiping (duurder) of binnenbekuiping. Vraag hier een offerte aan via Vochtexpert.com en vind zo de goedkoopste aannemer voor je kelderbekuiping.

2. Kelderdrainage

Bij een kelderdrainage plaatst de vochtexpert een noppenmembraan op de keldervloer of op de kelderwanden (afhankelijk van waar de kelderdichting dient te gebeuren of waar het kelderlek zich bevindt). Via dit membraan loopt het insijpelend kelderwater vervolgens via kleine kanaaltjes naar een centrale verzamelput. Van hieruit kan het kelderwater dan worden weggepompt naar het riool.

Met deze methode verdwijnt het stilstaand water maar blijf je wel een vochtig gevoel hebben in de kelder. Een kelderdrainage moet steeds gepaard gaan met een goede verluchting.

3. Injecteren

Een kelderinjectie is de meest gebruikte vochtbestrijding tegen opstijgend vocht in de kelder. Via gaten in de muur spuit de vochtspecialist een speciaal middel in de keldermuren dat het optrekkend vocht tegenhoudt. Het inspuitmiddel vormt zo een barrière tegen het vocht waardoor de keldermuren terug kunnen opdrogen. Een kelderinjectie kan al vanaf 80 euro per lopende meter.

MEER LEZEN

opstijgend vocht
muurinjectie
gevelbescherming
dakherstel
condensatie
kelderdichting

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik een gratis vochtanalyse aanvraag?

Elke aanvraag voor een gratis vochtanalyse, isolatie-analyse of overige wordt kenbaar gemaakt aan maximaal vier erkende bedrijven uit uw streek. Vermeld in het formulier door hoeveel bedrijven je maximaal wilt gecontacteerd worden. Heb je liever contact met bijvoorbeeld maar twee bedrijven voor een afspraak? Noteer dit dan bij je aanvraag.

Wat doet Vochtexpert.com?

Vochtexpert.com is een bemiddelingsplatform dat vraag en aanbod met elkaar verbindt. Dat wil zeggen dat wij mensen met vochtproblemen of verbouw- en renovatieplannen op een gemakkelijke manier in contact brengen met de juiste vakmensen uit hun regio. Dat bespaart niet enkel tijd maar ook geld, want doordat u verschillende vrijblijvende offertes ontvangt kunt u heel gemakkelijk vergelijken wie de goedkoopste is en wie de beste service biedt. 

Hoe lang duurt het voordat ik een afspraak krijg?

U wordt gecontacteerd op de door u aangegeven momenten. Dat kan doorheen de week overdag, 's avonds, op zaterdag en zelfs op zondag. Geef dit steeds duidelijk mee in het aanvraagformulier. Hoe meer informatie u meegeeft in het aanvraagformulier, hoe beter wij en de vakmensen u kunnen bedienen en informeren! 

Hoe worden mijn gegevens verwerkt?

Alle data die u invoert in het aanvraagformulier wordt heel confidentieel behandeld. Vochtexpert.com maakt gebruik van een versleutelde serververbinding zodat de gegevensoverdracht altijd veilig gebeurt. U kunt onze privacyverklaring hier lezen. We vatten het hieronder samen in een notendop:

 • De verkregen gegevens worden gebruikt om u een servicebericht toe te sturen via e-mail;
 • U kunt steeds uw e-mailadres steeds met een eenvoudige muisklik laten schrappen uit onze databank;
 • Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt in het kader van de uit te voeren diensten die door u gekozen zijn;
 • Op eenvoudig verzoek heeft u steeds het Europees "recht op vergetelheid" waarbij wij al uw data wissen uit onze databank;
 • Wij gaan 100% transparant om met de manier waarop wij gegevens verwerken en we volgen hierbij alle geldende Nederlandse, Belgische en Europese wetgeving;
 • Uw gegevens worden nooit doorverkocht of doorgegeven aan derde partijen.