Opstijgend vocht bestrijden

Opstijgend vocht komt voor in veel woningen

Een van de meest veelvoorkomende vochtproblemen is opstijgend vocht. Hierbij is de waterkeringslaag in de muur niet aanwezig of niet meer in staat om het grondwater tegen te houden.

Het buitenvocht zoals regen en grondwater trekt vervolgens omhoog en laat zijn sporen na op het behang en op de muur. Het is te herkennen aan de plekken op de muur, afbladderende verf en behang dat loskomt.

opstijgend vocht bestrijden - doorslaand vocht - optrekkend vocht - gratis vochtanalyse via vochtexpert.com

Opstijgend vocht? Vraag een gratis vochtanalyse

De eerste stap bij opstijgend vocht is een juiste diagnose. Vochtexpert.com werkt samen met meer dan 250 vochtexperts in België en Nederland. Via Vochtexpert.com kunt u een gratis professionele vochtanalyses aanvragen waarbij een expert uit uw streek dan langskomt om het vochtprobleem te analyseren.

Deze erkend expert heeft steeds de nieuwste meetapparatuur bij en voert vochtchecks uit op alle risicoplaatsen. Nadien krijgt u een rapport met de bevindingen en enkele vrijblijvende suggesties met oplossingen.

Vraag deze gratis vochtanalyse ter waarde van €40,00 aan door onderstaand formulier in te vullen.

Waarom een gratis vochtanalyse aanvragen?

Enkel bedrijven uit uw regio;

✅ Het grootste zoekplatform voor vochtexpertise in België en Nederland;

✅ De modernste vochtmeters ontdekken alle verborgen vochtproblemen;

✅ U wordt geïnformeerd over alle renovatiesubsidies waarop u aanspraak maakt;

De vochtanalyse is geheel gratis;

Kan ook preventief (ongedetecteerde vochtproblemen kunnen leiden tot grote schade, beter voorkomen dan genezen)

Alle soorten vochtproblemen worden gedetecteerd en in kaart gebracht: opstijgend vocht, condensatie, wateroverlast, insijpeling, lekken, ...

Maak uw keuze

Ik woon in

Ik woon in

De overheid betaalt mee!

  • Tot 750 euro verbeteringspremie van de Vlaamse overheid
  • Tot 30% van de kosten terugbetaald via de Vlaamse renovatiepremie
  • Brussel betaalt voor voorgevelimpregnatie 7,50 euro per vierkante meter terug
  • Bepaalde gemeentes en steden geven ook zelf premies en subsidies voor vochtbestrijding
  • Woning ouder dan 10 jaar? Dan betaalt u maar 6% in plaats van 21% BTW!

Verlaagd BTW-tarief van 6% voor alle gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie

Maar 6% BTW voor nieuwe PVC-ramen en deuren met dubbele beglazing!

Veelgestelde vragen

Meer lezen

Waarom is de vochtdiagnose gratis?

Natuurlijk werkt niemand gratis, maar een vochtdiagnose aangevraagd via Vochtexpert.com is altijd gratis, zonder uitzondering. Bovendien is de vochtdiagnose steeds vrijblijvend en bent u tot niets verplicht. U kunt dus gerust nog prijzen vergelijken nadien. Zo vindt u gemakkelijkj de goedkoopste aannemer voor de uitvoering van uw vochtbestrijdingswerken in de woning. Dankzij dit systeem kunt u zoeken naar vochtbestrijdingsbedrijven met meer kennis van zaken. Door verschillende aannemers aan te spreken en offerte te vragen, besparen mensen gemiddeld 30% à 40%.

Welke aannemers zijn aangesloten?

Binnen de vochtbestrijding zijn enkel erkende vochtbestrijdingsbedrijven bij Vochtexpert.com aangesloten. Elke vakman is verplicht een gratis uitgebreide vochtdiagnose aan te bieden om alle vochtproblemen in de woning gedetailleerd in kaart te brengen.

Crepi of gevelbepleistering

Veel renovatieprojecten hebben een buitenmuurbekleding in crepi, een isolerend materiaal. Deze methode biedt veel voordelen: er moet geen verbrede fundering gemaakt worden en de ramen mogen ook breder zijn dan normaal. Het is tevens de goedkoopste oplossing wanneer je de werken niet zelf uitvoert. Gevelbepleistering kan vanaf 100 euro per vierkante meter. Het is een snelle manier van werken, licht in gewicht en ook plaatsbesparend.

Gevelisolatie met steenstrips

Steenstrips hebben hetzelfde effect als gevelbepleistering of crepi maar de look is totaal verschillend. Er moet bij deze manier van werken geen nieuwe fundering worden gegoten tegen de buitenmuur en het resultaat is heel fraai. De prijs van deze ingreep? Vanaf 150 euro per vierkante meter laat je steenstrips plaatsen zonder extra fundering en met een mooie baksteenlook.

Houten gevelbekleding op buitenmuren

Het huis krijgt een natuurlijke look als je werkt met hout om de gevel te isoleren. Eerst worden er isolatieplaten op de buitenmuur bevestigd, waar men vervolgens verticale houten latten tegen plaatst. De luchtspouw tussen de gevelisolatie en de houten gevelbekleding voorkomt bovendien vochtproblemen. De prijs is relatief goedkoop: vanaf 100 euro per vierkante meter.

man met tegels reduced