Zonnepanelen kopen in 2019? Dit moet je weten

zonnepanelen plaatsen in 2019 met Advenso

Zonnepanelen kopen in 2019? Dit moet je weten

Zonnepanelen kopen is ook in 2019 één van de meest gewenste methodes om energie te produceren. Veel mensen kiezen voor zonnepanelen omdat de plaatsing relatief eenvoudig en goedkoop is. Een zonnepaneel en bijbehorende omvormer is snel geplaatst (meestal op een voormiddag of namiddag). Daarnaast wordt alles gemeten via een centrale app bij bijna alle installateurs van zonnepanelen.

 

Premies en subsidies zonnepanelen in 2019

Je hebt in België ook fiscaal veel gunstige maatregelen om zonnepanelen aan te moedigen. Er bestaan online verschillende tools om het rendement te berekenen van zonnepanelen. Bovendien zijn de panelen niet zo duur als de meesten denken. Je kan zonnepanelen plaatsen op je dak voor gemiddeld 5000 euro (afhankelijk van de grootte van het dak). Daarnaast geldt een gemiddelde terugverdientijd van zes jaar.

 

Zonnepanelen als investering

In die zin beschouwen de meeste mensen het plaatsen van zonnepanelen als een rendabele investering. Het geld bij de banken levert maar weinig interesten meer op, wat alternatieve methoden als zelf energie produceren en het plaatsen van zonnepanelen meer interessant maakt. Het rendement vertaalt zich in een energiefactuur die daalt naar zo goed als 0 euro per maand.

Meestal plaatsen mensen niet zomaar zonnepanelen maar zorgen ze tegelijk ook dat het dak goed geïsoleerd wordt (als dat nog niet gebeurd is). Eens de zonnepanelen zijn geplaatst op het dak, is het moeilijk om daarna nog te starten met dakisolatie